Börja spela
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan

Välkommen till Älvsjö AIK Innebandy!
Vårt JAS lag som spelade JSM 19-21/4

Älvsjö AIK Innebandy är en av Stockholms och Sveriges största innebandyföreningar. Vi har en bred ungdomsverksamhet med lag på alla nivåer från bollekis till ungdom, junior och seniorlag som spelar i Allsvenskan. Vi har även ett parainnebandy lag. 

 

Vi sätter ett stort värde på gemenskap och att våra ungdomar ska kunna hålla på länge med sin innebandy. Många ungdomar utbildar sig till både matchledare, domare och ungdomsledare och får lära sig att vara med och ta ansvar för yngre lag i föreningen.

Årsmöte Älvsjö AIK IBF
2024-05-21 13:45

Kallelse till årsmöte Älvsjö AIK IBF!

 

Åsmötet hålls tisdagen den 18 juni 2024 kl 19.00 i Älvsjö AIK´s klubbstuga, Gamla Älvsjö IP.

 

Handlingar såsom Verksamhets- och förvaltningsberättelse, revisionsberättelse, styrelsens förslag samt motioner med styrelsens yttrande finns tillgängliga en vecka före årsmötet på Älvsjö AIK´s kansli i Långbrohallen.

 

Anmäl din närvaro till kansliet!

Innebandy@alvsjoaik.nu

 

Väl mött!

Styrelsen Älvsjö AIK IBF

SM-finalerna 2024 summerat
2024-05-16 14:57
Älvsjö AIK + SM-finalerna 2024 = VÄRLDSREKORD

Förberedelserna hade pågått i månader. Fredag 26 april startade så äntligen arbetet på plats i Friends arena genom att golv lades och sarg byggdes. Lördag 27 april checkade 150 frivilliga in för att bemanna de 77 positionerna och 770 passen som klubben ansvarade för.

 

Förutom att vi saknade ett gäng anmälda så flöt dagen på utan större utmaningar. När världsrekordpubliken (ca 18 300) lämnade kunde vi konstatera att Älvsjö AIK återigen löst sitt uppdrag på ett utmärkt sätt! 

 

Utvärdering

SM-stödgruppen har haft en återsamling där vi analyserat de 77 svaren som kom in från uppföljningsenkäten. 

 • Att lyfta med Svenska Innebandyförbundet - Mat, dryck (kaffe!), fika samt biljettkontrollen på läktare 1.
 • Det vi kan styra och förbättra är schema samt förtydligande kring ansvar på positioner. Vi visste från början att Friends var mycket mer utmanande än Globen. Bland annat genom att arenan inte alls är byggd för den rörlighet som FunZone inbjöd till men också för att antalet utmanande positioner var fler och att vår egen rörlighet på arenan var begränsad.

Glädjande nog ser vi att den absoluta majoriteten av feedbacken är positiv. Incheckningen,
kommunikationen, kartan, gruppledarna, engagerade frivilliga och WhatApp lyfts upp som
särskilt bra. Svaren i siffror:

 • 84% är nöjda eller mycket nöjda med hela arrangemanget dvs inför och på SM-finaldagen
 • 73% är nöjda eller mycket nöjda med information på plats på SM-final dagen
 • 79% är nöjda eller mycket nöjda med information inför SM-final dagen
 • 73% är nöjda eller mycket nöjda med schemat
 • 91% är nöjda eller mycket nöjda med gruppledarna
 • 46% är nöjda eller mycket nöjda med maten och fikat
 • 72% svarar att de vill delta igen. Inkluderat de som svarat kanske så blir det hela 94%!

Vad händer nu?
Vi planerar ett möte med Stockholms Innebandyförbund och Svenska Innebandyförbundet för att lyssna in deras feedback och för att få framföra vår. Den inledande feedbacken från
förbunden har varit mycket positiv! De viktigaste medtagen dokumenteras och om klubben
får förnyat förtroende inför 2025 så använder vi erfarenheten från de senaste åren som bas för
vårt förbättringsarbete.

 

Hylla de som hyllas bör!
Utan dig som volontär på det här evenemanget hade det inte gått. Din insats och ditt engagemang är helt avgörande för att vi ska kunna bidra. Många bör hyllas, med en extra guldstjärna till HJ-gänget som jobbade hela dagen och ändå stannade kvar och packade ihop allt när vi andra gick hem.

 

Hyllas bör även alla frivilliga samt föräldrar, tränare och övriga som ställde upp tillsammans med alla aktiva spelare.


Stort, stort tack!
/ SM-final gruppen genom Johan Backström

 

 

JSM
2024-05-13 11:39
Vårt JAS-lag på tjejsidan spelade JSM i Uppsala helgen 19-21/4

På JSM samlas Sveriges 32 bästa lag för att göra upp om vilka som är landets bästa juniorlag. Älvsjös DJ-tjejer lyckades ta sig hela vägen till ”Festen” och gjorde där ett bra slutspel. 

 

Efter två inledande förluster i Jas-serien E1 så hann den blå maskinen i Älvsjö spela 12 matcher utan att förlora – där endast Värmdö fick med sig poäng. När JSM inleds den 19 april är det ett Älvsjö med starkt självförtroende som kliver in för att möta Lund i premiärmatchen.

 

Tränarstaben har lagt ned många timmar i scoutingen och har bra koll på hur Lund vill spela försvar och anfall. Vi vet dessutom att Lund kommer med två SSL-spelare och har flera andra individuellt duktiga spelare. Planen är därför att spela ett tryggt försvarsspel och jobba med give-and-go i anfallsspelet för att möta man-man-försvaret.

 

Premiärmatcher är sällan välspelade och det är oftast små marginaler som avgör. Precis så blir det mot Lund där vi tidigt i matchen får testa vårt boxplay i diamant-formationen. Det städar vi av rent och det höjer vår känsla i matchen där vi börjar skapa lägen. Efter ytterligare ett framgångsrik boxplay i andra perioden är det dags för Älvsjö att göra vårt första mål i JSM.

Anna Jonsson och Emilia Siimes Gladh vinner boll bakom mål och helt plötsligt har Anna Jonsson öppet mål och prickar in 1-0. Med 5 minuter kvar av matchen prickar SSL-spelaren Moa Dybner upp en felpass i Älvsjös zon och fri prickskjuter hon in 1-1 i ett läge där vi kontrollerar matchen bra.

 

Men Älvsjö vill mer än de skånska lirarna denna dag. Efter 17.30 vinner Anna Livia Anrell en närkamp bakom eget mål och sätter fart framåt. Hon tar sig förbi en spelare, en till och halvvägs in på Lunds planhalva lossar hon skottet och får på en kanonträff som flyger förbi Lunds målvakt. Den blå maskinen kan sedan spela av matchen och vi får en kanonstart på turneringen. Anna Livia Anrell utses till matchens lirare och blir intervjuad av Svenska innebandy-förbundet. 

 

Vi får några timmar på oss att äta middag och ladda batterierna inför dagens andra match. Lockerud ska stå för motståndet och de har inlett JSM med att nästan vinna över den enorma guldfavoriten RIG.

 

Även Lockerud har vi sett de flesta matcher på nätet som vi har kunnat hitta inför turneringen. Vi vet hur de vill spela och det är ett aggressivt och spelskickligt lag som väntar. För oss gäller det att få igång rullet på ett bättre sätt än i premiären och fortsätta vara konsekventa och noggranna i hur vi vill försvara oss.

 

Klockan 19.00 blåser domarna igång matchen. Och vi börjar bra – skapar många chanser och efter nio minuter vinner Nathalie Gustafsson boll på mittplan. Den hamnar hos Emmy Söder som kliver raka vägen mot mål och lossar en forehand otagbart för målvakten. Ganska exakt tre minuter senare tråcklar Nathalie Gustafsson in 2-0 snyggt med en backhandlyftning framför mål.

 

Vi fortsätter skapa lägen för att utöka vår ledning, men en storspelande målvakt hindrar oss. Istället gör Lockerud två snabba mål efter vackra anfall där de först rullar upp vårt försvar och kan skyffla in den ensamma på bortre stolpen. Sen anfaller de väldigt snabbt efter frislag bakom eget mål. Fyra passar och åtta sekunder senare är det kvitterat.

Istället för ledning går vi nu in i paus med oavgjort. Vi vet att vi har gjort en bra period och vill fortsätta på samma sätt, med några små justeringar. 

 

I inledningen av andra perioden vinner Olivia Wredendal bollen i offensivt hörn och kliver in mot mål. Hon prickar en lucka över målvaktens bortre ben och Älvsjö har återtagit ledningen. Lockerud tar sedan över spelet mer och mer och Tilde Alstermark får gång på gång visa vilken fantastisk målvakt hon är.

 

Efter 12.30 hamnar vi lite för långt ifrån i försvarsspelet i slottet och där kan inte ens Tilde stoppa direktskottet. 3-3 som sedan också blir slutresultatet. Nathalie Gustafsson blir välförtjänt matchens lirare för en vass insats.

Med fyra poäng åker vi tillbaka till hotellet nöjda, även om vi hade velat kunna kliva in i gruppspelets sista match och redan vara klara för slutspel. I sista matchen väntar nämligen RIG och vi vet att det näst intill garanterat krävs seger för att ta sig till slutspel.

 

Tidig morgon och hotellfrukost på Scandic Nord innan vi tar oss tillbaka till IFU arena för dag 2 av JSM. Vi får inte tillgång till omklädningsrum förrän 60 minuter före matchstart så vi lånar Storvretas superfina omklädningsrum för att preppa för matchen.

Med chansen att slå ut RIG från ett slutspel finns det ingenting att spara på. Vi berättar för tjejerna att vi kommer att gå all in och att, även om vi möter ett bra lag, så tror vi på att om vi gör en bra insats så kommer det att räcka långt.

 

Vi går in och startar matchen respektlöst. Det ser bra ut, men RIG är vassa individuellt där landslagslirare efter landslagslirare har bollen. Snart ligger vi under med 2-0 efter mål av Livia Svartvadet och Moa Kareståhl. Vi ger verkligen inte upp utan fortsätter kriga på – Olivia Wredendal avslutar en backhandknack och den rullar långsamt in förbi Louranna Jacobsson i RIG-målet.

 

Med 2-1 i paus känner vi att vi har chansen. Vi försöker flytta upp spelet, men har svårt att skapa heta lägen och när vi mål skjuter räddar målvakten bollen. Med 14.04 spelade av andra tar vi timeout för att försöka samla oss till en sista våg av attacker. Vi tar tidigt ut Tilde för att spela 6-5, men skapar inte mer än ett fåtal hyggliga lägen. Vi gör en bra insats, men tyvärr räckte det inte mot ett supervasst motstånd den här gången.

Vi blir trea i gruppen eftersom Lockerud slår Lund och därmed går om oss. Vi får därmed avsluta med placeringsmatcher, och vi får några timmar på oss att slicka såren och samla ihop styrkorna till att avsluta på ett snyggt sätt.

 

I första placeringsmatchen möter vi Växjö som precis som oss slutat trea i sin grupp. Vi har bra go i gruppen och inleder riktigt starkt. Vi spelvänder efter 10 sekunder och Nathalie Gustafsson gör 1-0 framspelad av Olivia Wredendal 13 sekunder in. Sedan fortsätter vi skapa dunderlägen och efter 3.42 gör Anna Jonsson 2-0 framspelad av Elise Ollert. Lite slumpartat reducerar Växjö till 2-1 efter bollvinst i slottet.

 

I boxplay har vi varit starka hela turneringen och nu kryddar vi den insatsen med att även göra mål i boxplay. Emilia Siimes Gladh trycker in sin egen retur efter att Linnea Castemo rensat bort bollen framför egna målet.

I andra perioden börjar Växjö lassa in bollar mot vårt mål och den taktiken är framgångsrik. Tre minuter in står det 3-3 och eftersom inga fler mål görs i perioden så blir det sudden death som ska avgöra.

 

Där skapar vi minst tre drömlägen att avgöra matchen, men det var som att bollen inte ville in på Vera Meissner, Anna Livia Anrell och Nathalie Gustafssons avslut. Istället är det en fin individuell prestatation från backen Emily Alm som vänder bort vår anfallare och kliver in i slottet och avslutet letar sig förbi Tilde Alstermark. Ridå för Älvsjö som  trots ytterligare en fin insats nu får spela om 11-12-platsen mot Täby på söndagsmorgonen.

 

Älvsjös kommande RIG-spelare Maja Strömbeck gör på ett lite svårbegripligt sätt 1-0 till den blå maskinen som sedan tyvärr får se Täby både kvittera och göra 2-1 i den andra perioden. Ett tråkigt slut på en fantastisk säsong av Älvsjös damjuniorer.

 

Det var första gången Älvsjö tog sig till JSM och förutom alla duktiga spelare – totalt har 33 spelare varit med i Jas-matcher under året – så vill vi också hylla staben som gjort det möjligt. I båset har under säsongen stått headcoach Kalle Anrell från D1, Linnea Lindquist, D1 och DJ, Johan Karlström, DJ, Petra Dynesius, DJ, Mathias Ollert, DJ, Stephanie Dalbjer, Dam A och Peter Lundin, Dam A.

Välbesökt informationsmöte när Älvsjö AIK Ungdom startar upp!
2024-04-28 13:46

Ett femtiotal föräldrar och spelare från olika stockholmsklubbar deltog vid informationsmötet kring Älvsjö AIK Ungdom torsdagen den 25:e april. Sportchef Dam Patrik Strömbeck berättade om den största satsningen på flickor 15-16 år som Älvsjö AIK någonsin gjort, och lagledare Björn Svensson presenterade ledarstaben för det nybildade laget.

 

 • ”Vi räknar med att bli ett 40-tal tjejer i truppen, och vi kommer att spela i tre olika serier i höst, F08/09 A, B och C. Dessutom kommer vi ställa upp i Bäst-i-Stan och USM” berättade Michel Lindahl (tränare)
 • ”Utöver två rejäla planpass i veckan kommer vi köra ett fyspass i veckan under säsongen för att förebygga skador och förbereda kroppen på tuffa matcher” avslöjade Johan Ribrant (tränare)

Älvsjö AIK satsar som sagt stort på tjejer i 15-16 årsåldern inför den kommande säsongen, en ålder där många tyvärr väljer att lägga klubban på hyllan.

 

 • ”Vi kör vårt årliga uppstartsläger i Uppsala på IFU Arena den 16-18 augusti” fortsatte Anders Tellerhag (tränare). ”Vi brukar vara drygt 300+ deltagare i åldern senior ned till 12-åringar”

Med denna satsning hoppas klubben förbereda tjejerna inför spel i DJ och även högre serier de kommande åren.

 

Älvsjö AIK Ungdom kommer ha två tillfällen för provträningar i maj:

 

 • Måndagen den 6:e maj kl 19-21 i Sätrahallen
 • Måndagen den 13:e maj kl 19-21 i Sätrahallen

Kontakta Patrik Strömbeck (patrik@strombeck.nu) eller Björn Svensson (bjorn75@gmail.com) om du är intresserad att provträna.

 

Utöver nämnda tränare i artikeln består ledarstaben även av Thomas Egrelius (målvaktstränare) och Tyra Fredell (fystränare).

Nu bildar vi Älvsjö AIK Ungdom!
2024-04-08 13:35

Från och med säsongen 2024/25  kommer föreningen att bilda en gemensam träningsgrupp för flickor födda 2008 och 2009, med det nya namnet Älvsjö AIK Ungdom!

 

Detta är en av de största satsningar som klubben någonsin har gjort för 15-16 åringar på Röd nivå!

Vi räknar med att träningsgruppen kommer att bestå av minst 30 tjejer, och vi kommer att spela på två nivåer i Pantameras Röda serie. Vi planerar även för deltagande i USM (F16) samt Bäst-i-Stan för såväl F16 som nya klassen F15.

 

Älvsjö AIK Ungdom kommer även ha samarbete med Älvsjö AIK DJ samt Älvsjö AIK F10 och med det kunna erbjuda utmaningar och utveckling för spelare som kommit lite längre i sin utveckling.

 

Är du intresserad av att veta mer? Kontakta Björn Svensson (lagledare) eller Patrik Strömbeck (Sportchef Dam)

 

Vi kommer även att hålla ett öppet informationsmöte torsdagen den 25:e april. Kontakta gärna någon av ovanstående personer om du vill komma.

 

patrik@strombeck.nu

bjorn75@gmail.com

aktuellt
Övrigt
Nyheter från våra lag
Dam Div 1, 27/05 21:25 
Dam Junior, 13/05 15:26 
Uppstartsläger, 02/05 10:33 
Dam Div 1, 24/04 23:41 
 
Våra sponsorer
Stöd oss