SM-finalen publikvärd
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan

Välkommen till Älvsjö AIK Innebandy!

Älvsjö AIK Innebandy är en av Stockholms och Sveriges största innebandyföreningar. Vi har en bred ungdomsverksamhet med lag på alla nivåer från bollekis till ungdom, junior och seniorlag som spelar i Allsvenskan. Vi har även ett parainnebandy lag. 

 

Vi sätter ett stort värde på gemenskap och att våra ungdomar ska kunna hålla på länge med sin innebandy. Många ungdomar utbildar sig till både matchledare, domare och ungdomsledare och får lära sig att vara med och ta ansvar för yngre lag i föreningen.

Ny sportchef till Älvsjö AIK Herr
2024-01-23 12:21

Ny sportchef till Älvsjö AIK Herr

Älvsjö är glada att kunna presentera Mathias Lindqvist som ny sportchef för herr och juniorsidan. Mathias har över 15 års erfarenhet som tränare och ledare i föreningar som Huddinge och AIK men har även varit hos oss i Älvsjö AIK för många år sedan.

Mathias tar över efter Kim Leindahl som vi tackar för tiden som sportchef.

Hej Linkan, som du ju kallas, och välkommen till Älvsjö. Berätta mer om dig själv.

Jag spelade många år i Tyresö och Trollbäcken. Därefter har jag varit ledare och involverad kring arrangemang inom AIK i många år. Efter alla mina år i innebandysfären hade jag upplevt en mängd olika tränar-, ledar- och coachstilar och kände att jag ville testa på det själv. Jag tränade lag i Huddinge, Älvsjös Herrar och AIK i SSL i en kort period. Senast kommer jag från Huddinge som tränare för deras 05-06 killar. Just det, jag tränade även Stockholms distriktslag för 92:or och tog SM-guld. Och jag satt 2 år i styrelsen för Stockholms Innebandyförbund.

Oj, du har bred erfarenhet av innebandy. Vad kan du tillföra i Älvsjö?

Jag tror jag kommer in i helt rätt tidpunkt nu. Föreningen behöver en tydligare strategi för sin Herr A, Herr B, JAS och juniorverksamhet. Vad man vill och hur man ska komma dit - där tror jag att jag har mycket att bidra med. 

Vad tror du är viktigt för att utveckla bra spelare och bra lag?

Att se individen och få individen att känna sig trygg. Inte träna mer men träna bättre. Alla spelare förtjänar samtal med sin tränare t.ex. om vad man behöver utveckla.

För detta krävs engagerade tränare som har förmåga att utveckla individer och grupper samt har sunda värderingar. Givetvis behöver man också innebandykunskaper om hur man vinner matcher.

Tack för det Linkan och välkommen till Älvsjö!

Förändring på kansliet
2023-12-20 13:58

Förändringar på kansliet

Från och med nu december finns vår nya kanslist William Hedlund på kansliet då Filip Lystad slutar hos oss. 

Vi tackar Filip för hans hårda arbete för föreningen och önskar honom lycka till framöver. Sedan vill vi hälsa William som redan har ”värmt upp” under en period varmt välkommen till oss. William syns ju även till som assisterande kraft i vårt herrlag.

Kontaktuppgifter till William och kansliet finns på vår hemsida.

 

 

Välkommen!

27 april - Save the Date!
2023-11-10 16:34

SM-finalerna spelas 27 april 2024 på nationalarenan Friends Arena.

Älvsjö AIK får återigen förtroendet som publikvärdar vid innebandysäsongens stora höjdpunkt.

 

Vi behöver därmed, liksom tidigare år, en mycket god uppslutning från klubben för att lösa uppdraget.

Det är riktigt roligt event, ett ekonomiskt tillskott till klubben samt en insats för sporten och alla innebandyintresserade i vårt avlånga land.

 

Mer information kommer inom kort!

 

Med vänlig hälsning

SM-final teamet

Ny tränare för Herr A
2023-11-02 13:48

Vi är stolta och glada över att presentera Jonas Gafvelin som ny huvudtränare för Älvsjö Herr A då Danne Bron-Sundbom och Magnus Fahlman självmant valt att tacka för sig i sina respektive uppdrag.

 

Redan mot Tyresö Trollbäcken stod Jonas Gafvelin redo för att ta sig an sin nya roll och uppdraget kunde inte ha börjat bättre med säsongens 3 första poäng. Vi ser fram emot fler poäng och redan på söndag välkomnar vi Järfälla Bele till åter ett hett Stockholmsderby!

 

Vi tackar Danne och Magnus för alla de år de gett Älvsjö AIK och önskar dem lycka till!

aktuellt
Övrigt
Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer
Stöd oss