SM-finalen publikvärd
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan

 

Älvsjö AIK Innebandy har som motto "Inte bara en klubb(A)". Med det menar vi att vi vill vara mer än en klubb och mer än en sport. Älvsjö AIK Innebandy ska vara en samlingsplats för alla ungdomar i vår omnejd som vill spela innebandy och utvecklas som idrottsutövare likväl som människor. Vi vill vara som en extra familj, Älvsjöfamiljen, där vi tar hand om varandra och umgås över laggränserna. Utveckling är viktigare än resultat.

 

Klubben har idag cirka 900 medlemmar, med en fördelning på 2/3 killar och 1/3 tjejer. Vi vill bli fler, gärna med övervikt på tjejsidan. Vi har A-, B- och C-lag i seriespel både på dam- och herrsidan, samt 5 motionsgrupper för de som bara vill träna. På ungdomssidan har vi 18 träningsgrupper för killar och 10 för flickor. Det är 30 ungdomslag som spelar seriespel, 18 på killsidan och 12 på tjejsidan. Därutöver har vi Innebandyskola och Bollekis för de som fyller 6 år. Målsättningen är att ha lag i alla åldersgrupper och att alla ska få spela på sin nivå.

 

Målsättning

Älvsjö AIK Innebandy tror på en ständig utveckling. För att skapa förebilder för ungdomarna vill vi ha seniorlag högt upp i seriesystemen, även om vi idag inte siktar på den allra högsta elitnivån.

 

Vi vill bli fler och erbjuda spel för både ungdomar och vuxna på den nivå man har ambitionen att spela på. Det innebär att vi ska ha ungdomslag och seniorlag i många  olika serier. Genom ett ökat samarbete  mellan senior-  och  juniorlag, samt med en målsättning  att våra  A-lag på  dam- och herrsidan  på sikt ska ha minst 50% av spelarna  fostrade  i våra egna led, vill vi även skapa möjligheter för dem  som vill satsa  på innebandy  att  nå  sina  mål inom Älvsjö  AIK Innebandys verksamhet.

 

Ekonomi

Vi ska ha en god ekonom i klubben och ska uppfylla kraven för Elitlicens. Älvsjö AIK Innebandy var en av de första klubbarna i landet att erhålla Elitlicens, och den ska vi behålla!

Vår ekonomi bygger på:

  • Medlems- och aktivitetsavgifter
  • Statliga och kommunala bidrag
  • Inkomster från egna arrangemang
  • Sponsorer

Bidrag från stat och kommun har en tendens  att  krympa  och att  driva en förening  som vår kostar  betydligt  mer än  vad vi får i bidrag. En stor kostnad för oss är vår egen hall, Långbrohallen, som bidragit till att vi kan hålla kvalite i vår utövning, då den överlappat bristen på kommunala halltider. Sponsorer är därför en mycket viktig inkomstkälla,  där ett fåtal bidrar på olika sätt idag. Vi behöver få in  fler sponsorer  för att  hålla den målsättning  och verksamhet som vi har idag och bli ännu bättre på det vi gör!

 
Våra sponsorer
Stöd oss