Biljetter och årskort
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan
Dam Div 1

ÄLVSJÖ DAM 1

Vi inledde säsongen med varierade prestationer som gjort att vi tappat, som vi tycker, onödiga poäng. Vi börjar få ordning på spelet utan boll och det blir stabilare för varje match. 

Vi vet vad vi kan men framförallt så har vi visat  att vi kan ha fokus på vårt och det är  peppigt och fokuserat oavsett vad "till the fat Lady sings.". 

 

Det är full fart och glatt och fokuserat på träningarna och samarbete från DJ- D1-DAMA har nog aldrig varit bättre. Ett bra utbyte i träningsgrupperna och matcher bygger  gemenskap och klubbanda och gör att vi kan se framtiden med tillförsikt.

 

Är du träningsvillig  och vill utvecklas?

Hör av dig och kom ner och känn efter 

 Tveka inte att höra av dig!

 

IT IS WHAT IT IS....

 

Hör av dig till :

Nicklas Holgersson (073-326 72 36),

Kalle Arnell (072-151 15 83),

Linnéa Lindquist (070-863 56 15)

för mer information! 

Möte mot serieledarna ... 3x20 min
2023-11-26 23:45

 

Either you win or you learn.

 

Träning på måndag

 

Tack Sollentuna för ett bra arrangemang!

Nära skjuter ingen hare...alla poäng till Hammarby
2023-11-12 14:57
Ett steg framåt men ändå surt sa räven...

Vi var verkligen laddade och såg fram emot mötet mot satsande Hammarby. Även det ett energifyllt lag som dubblar hårt när de får chansen och har mycket löpningar och svåra inspel i boxen som kräver noggrannhet kommunikation och sortering  i försvaret.

 

Vi inleder energifyllt och får in 1-0 redan efter 3 min. Vi har bra intensitet och känner att vi kommit in på ett bra sätt i matchen. Ett misstag gör att de får kvittera i 6 minuten.

 

Matchen rullar på.  De har som vi visste bra rörelse genom vår box och vi har problem med deras inspel bakom mål, farligt ja,  men deras mål kommer till av misstag från oss. Vi går till periodvila ställning 1-3.

Vi har upplevt den känslan förr att resultatet känns orättvist men det beror ju på att vi faktiskt gör riktigt onödiga misstag och mot lite mer effektiva lag så märks det i målprotokollet oftare än annars. 

 

Hur som så gör vi endast små taktiska förändringar i försvaret inför andra då vi känner att vi är helt med i matchen. Redan i minut ett gör för dagen mycket heta Olivia sitt andra mål och vi reducerar till 2-3. Det är en böljande period där vi skapar mycket och många lägen att kvitterar. Men perioden slutar 1-0 till os och 2-3 totalt.

 

Tredje startar lite i samma anda som den första.  Alla våra kedjor skapar chanser framåt och ligger bra i försvaret. I  minut 11 får vi chansen när de drar på sig en utvisning.  Tyvärr får vi inte till något direkt spel utan endast ett par chansbollar som vi inte lyckas utnyttja.

Vi har efter det något skott på axeln och lite studsar  hit och dit framför mål som mycket väl kunnar resulterat, men bollen vill inte in och i minut 16 gör dom sura 2-4 från vänster ficka genom tre st spelare och skymd målvakt.

Vi säger att vi ska lägga bollar på mål och pressa högre upp men vi får inte till presspelet och matchen tar slut och vi är återigen nära men når  inte hela vägen fram.

 

Det är återigen surt att inte få med sig något poängmässigt när vi gör en bra insats,  men tur/medflyt är något man förtjänar. Vi måste bli hårdare i dueller och boxar och jobba smartare så att när vi får chansen har ork att ha ben och huvud med oss för att slå avgörande pass och skott med kvalitet.

 

Vi är nöjda med arbetsinsatsen och inställning på bänk och plan. Återigen så kör vi på 3x20 och är positiva och framåtblickande i tanke och snack. 

Vi kommer ta med oss matchen som  bränsle till träning under veckan.

 

Ett steg framåt men inte hela vägen denna gång (heller)

 

 

 

Sur men rättvis torsk igeeen i Hässelby i BIS
2023-11-09 22:49

Fler bilder (+8) >>
Målvakt Petra Dynesius assist

Vi tog oss genom ringlande köer och en  lång resa oss ut till Hässelby för att försöka ta revansch sen senast. Vi visste att Hässelby är ett energifyllt lag som är starka i närkamper och dubblar så fort de får chansen. Vi kände oss förberedda och pratade om att ha energi, ligga rätt i försvar och ha tålamod och låta de passa bollen på ofarliga ytor och vara rejäla och stänga de farliga ytorna och ställa om snabbt när vi bryter.

 

Vi inleder bra och matchen är jämn och vi lyckas på snabb spelvändning ta ledningen 1-0.

Vi har under säsongen haft svårt direkt efter vi gjort mål vilket vi är medvetna om och pratat om ändå tappar vi markering på spelare på bortre stolpen endast 30 sekunder efter ledning

släpper vi in 1-1. (!!!)

 

Matchen svänger och vi skapar en hel del chanser på snabba spelvändningar och håller deras bollande utanför oss på ofarliga ytor och det känns som att vi är på gång men i åttonde minuten tappar vi i koncentration och markering och de gör 2-1.

 

Vi har under säsongen ständigt satt oss i dessa lägen då vi oförklarligt och plötsligt släpper in mål i ett förövrigt stabilt spel. Något för oss att fundera på och klura ut hur vi ska undvika men vi maler även i denna match på och matchen känns fortfarande helt öppen.

Vi tappar in 3-1 på en fördel till oss vilket blir tungt.

 

Vi går ut i period 2 och säger att vi ska behålla tålamodet och mala på. Vi skapar chanser vi ligger rätt och vi känner oss trygga i vårt försvar. Tyvärr för oss gör Hässelby 4-1 i minut 13 och vi gör allt för att peppa oss och försöka se framåt då det fortfarande är en och en halv match kvar. 

 

19.45 i andra gör dom mycket psykologiskt jobbiga 5-1. (mot ett bra och hårt jobbande lag vill man inte hamna fyra mål under och tvingas upp och chansa men men...)

 

I tredje säger vi att vi ska pressa högre, chansbryta, lägga bollar på mål med risk att det drar iväg ordentligt... 

 

Hässelby får utvisningar med sig och vi säger att vi fortsätter chansbryta även i box. Vi skapar lite lägen... men i slutändan är 3-1 och 5-1 målen de som avgör kvällen för oss...

 

Men som man sagt sen man var liten.. sista målet vinner...eller?! Vi gör mål 4 sekunder kvar.

 

Petra i centrum idag med en mycket fin assist 

 

Hässelby är ett bra lag och vinner välförtjänt idag (igeen) men i ställning 2-1 är vi helt med och har chansen det är surt att få såna mål emot när vi mot Hässelby snarare behöver lite saker med oss.

 

Tack Hässelby och ser fram emot tredje gången gillt i serien.

på återseende!

 

EITHER YOU WIN OR YOU LEARN!

Vinst borta mot Vallentuna
2023-11-05 08:17

Efter en lång bilfärd var vi framme i Vallentuna IBK mycket fina sporthall och med en stor engagerad hemnaklack på läktaren som skapade stämning under hela matchen.

 

Vi ville i matchen fortsätta att skapa ett stabilt och tätt försvarsspel och jobba med snabba vändningar men också att försöka etablera längre anfall I motståndarzon.

 

I stora delar så ligger vi helt rätt i försvar och klarsr av den svåra balansen mellan att vara tålmodiga men aggressiva. 

 

Vi skapar bra lägen framåt och är stabila bakåt.

Trots detta lyckas vi återigen hamna i underläge 1-0 med en minut kvar av första perioden. Vi gör några justeringar för att komma ur deras press bättre.

Vi inleder första med en snabb kvittering  men hamnar några minuter senare återigen i underläge... vi ger bort sura mål genom risiga byten eller bolltapp i omställningar.

 

Vi  maler, trots jobbiga mål emot oss,  lugnt  på som vi gjort under hela säsongen. Bra stämning fokus på processen och vi reder ut och vinner relativt säkert även om vi i ledning 5-2 har en mycket rörig period där vi trots ledning chansbryter som skapar rörigt ihåligt försvar vilket gör att vi tappar till 4-5 och en spännande avslutning. 

 

 

Vi har mycket att jobba på men är nöjda med vinsten och tre nya poäng.

 

 

Tack Vallentuna för ett bra arrangemang och engagerad publik som lyfte stämningen.

 

Samba-Anna firar födelsedagen med konstmål

 

Länk till: Vi firar segern

Hårt arbete gav tre nya poäng mot Salem
2023-10-29 17:22
Ladda album (+12 bilder) >>
TACK! Fotograf M. Gotwall älvsjö aik F11

Vi kommer till samling i västertorpshallen med en stabil seger och  en fin arbetsinsats som gav vinst mot Täby senast. Vi har bara förlorat en match i år men tappat, som vi tycker, onödiga poäng vissa matcher. Målet denna match var att bibehålla det hårda arbetet med och utan boll och vara framåtblickande nästa pass,  nästa duell etc och fortsätta att jobba hårt och ligga rätt I försvaret.

 

Vi inleder energifyllt och är noggranna och är tålmodiga och  trygga men ändå energifyllda i försvaret. Det känns stabilt och vi rullar på i minut 7 trycker vi in 1-0. Perioden löper på och går till paus i ledning 1-0. Vi ser ingen anledning att ändra något utan känner oss trygga med vår prestation. 

 

Period 2 inleder och bara 40 sekunder in tappar vi en av Salems alla löpningar å blir lite långa I försvaret dom slår bollen rakt igenom boxen mot bortre där dom snyggt stöter in 1-1. Efter det börjar vi överarbeta och vi tappar positioner och bli ihåliga men bra inställning och en bra målvakt gör att vi går till pause ställning 1-1

I tredje gör vi en del byten och kastar om lite i kedjorna. Och säger vi ska använda backarna mer i anfall och visa lite tålamod. 

Vi inleder piggt och energifyllt och efter 2 minuter leder vi med 3-1..  vi spelar vidare och får stabilitet utan boll från period ett men med ett mer kreativt anfallspel. Vi maler på och vinner slutligen med 4-1.

Det som vi tar med oss att vi även om det blir lite rörigt och något mål bakåt så maler vi på och har god fokuserad och positiv stämning.. 

Vi är glada att vi återigen gör en bra arbetsinsats och ligger bra I våra positioner. 

Tack Salem för en hård och schysst match.

 

Några till som bidrog till stämning och seger

 tack Roger  för stabilt speakerjobb!

 tack Johan för exelent DJ-jobb!

 

Länk till segerfirande

 
Våra sponsorer
Stöd oss