Börja spela
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan
Dam Div 1

ÄLVSJÖ DAM 1

FÖRSÄSONG IGÅNG 

För flera av våra spelare väntar JSM-festen, cuper, 3 mot 3-VM och annat.  Men samtidigt bygger vi och tänker säsong 24/25. Vår långsiktiga målsättning är att vara ett lag som utvecklar spelare för högre divisioner genom högt tempo på träningar med fokus på teknisk, fysisk, taktisk och mental utveckling.

 

DAM1/UTVECKLING

Vi är nöjda att denna säsong ha tagit första steget i klubbens långsiktiga plan att göra DAM1 till just det; ett naturligt och nödvändigt steg för kunna utveckla Älvsjöspelare till allsvenska spelare i klubben.
  Under säsongen snurrade vi på 33 spelare, lyfte upp många från DJ som tagit steget och blivit tongivande DAM 1-spelare. 

 

NÄSTA STEG MOT MÅLET

I år har klubben lyckats värva Patrik Strömbeck på som Sportchef på damsidan som har stor erfarenhet från både bredd och elit från olika klubbar. I och med det är nästa steg taget mot målet - att hjälpa spelare att utvecklas till duktiga seniorspelare på hög nivå.

 

Är du träningsvillig och vill utvecklas och vara med om att bygga och göra  DAM1/UTVECKLING till det klubben strävar efter? Tveka inte!

  Hör av dig och kom ner och känn efter!

 

IT IS WHAT IT IS....

 

Hör av dig till :

Nicklas Holgersson (073-326 72 36),

Kalle Anrell (072-151 15 83),

Linnéa Lindquist (070-863 56 15)

för mer information! 

SUGEN ATT PROVSPELA?
2024-04-24 23:41
 
LITE KNACKIG START SA RÄVEN
2024-02-18 12:12

Vi gick upp för trapporna in i Sjöstadshallen revanschsugna, taggade och optimistiska trots en inte helt optimalt träningsvecka bakom oss.

 

Bollsport och Innebandy är ju enkelt och logiskt. Som tur är för tidningar  som lever på att analysera detaljer i taktik,  å för oss  coacher som  måste  ha något att rita på tavlan , så finns det ju  prioriteringar och principer som skiljer sig åt mellan lag, tränare och länder... men I slutändan är det små marginaler (även om tur och domslut  är något man förtjänar genom hård träning)  krävs att spelare är på tårna, ligger på rätt sida om sin spelare , är aggressiva, litar på varandra och  kommunicerar på plan, träffar bollen och mål osv.. 

 

MATCHSTART 🤩

Fyra byten senare står det 2-0 till Hamarby.🫡

 

Vi ville sätta lite press på deras backar men blev som vi kan bli när vi "pressar"  väldigt långa så vi drog ned laget och låter dom slå i backlinjen och hugger direkt dom speladar in bollen farlig zon och för att där vinna bollen och vända.

Det faller väl ut och vi känner oss trygga. Vi går också rättvist upp till 2-2

 

.I tredje skjuter dom in en boll som träffar en rumpa och dom tar snopet ledning 3-2.. 

 

vi maler på då vi känner att vårt lag och vårt spel ska räcka för seger. Vi har lite lite folk på deras mål vilket gör det lite väl lätt för hamarby  att värja våra försök att göra mål...

 

Några minuter kvar .... och vi fortsätter skapa när vi vinner boll när dom spelar in i vår zon..

 

vi försöker påskynda  de momentet genom att försöka mer aggressivt  högerstyra och hitta dubbling och bollvinst på vår vänstra mitt.

 

Vi lyckas några gånger men hittar inte riktigt synk och gemensam energi och spelet blir lite hafsigt och det är svårt att ens få in ett  6 mot 5 då vi inte har lugn och mod att hålla boll...

 

torsk igen mot hamarby som vi nu tycker vi haft chansen mot båda matcherna..men men..

 

tankarna far efter match  om skulle vi pressat högre, gått ned på folk, tagit målvakt tidigare....

oavsett vad man gör så ska man ligga på rätt sida, passa med kvalitet, vara aggressiva, hjälpa och lita på varandra och träffa bollen träffa mål.. å vara på tårna från minut 1

 

surt sa räven i Sjöstadshallen 

 

 

 

 

50 kr entre för en DIV 1 match...?! visade sig vara billigt!
2024-02-04 10:44

 Vi valde att värma upp inför mellon genom att åka ut till alltid lika gästvänliga Skogsängshallen i Salem. Vi blir lite förvånade när vi möts av en stor skylt att det kostar 50 kr att se vår match. Men väl på plats börjar vi förstå.

Supertrevliga matchvärdar tar emot oss och ger oss ett nystädat  omklädningsrum med en termos nybryggt kaffe som väntar på oss. Hallen är ju superfin med gott om plats för avbytare och rymliga och för dagen välfyllda läktare.

 

Salem har sargvakter och en yngre klack som håller igång från värmning till slutsignal. Matchen inleds med en stämningsfull lineup. Så 50 kr som kändes dyrt när vi kom börjar kännas helt relevant.

 

Matchen då... vi har under senaste veckorna börjat få riktigt härlig teamkänsla i laget och bli trygga i vårt grundspel där vi ligger tryggt i försvar och där vi har tydlighet i både snabba vändningar och uppställda  uppspel. Så när vi nu ska spela denna "6-poängsmatch" mot Salem känns det extremt lugnt, glatt , tryggt och fokuserat.

 

Under hela matchen har vi bra kvalitet och bolltempo och ett  varierat anfallsspel och skapar lägen både genom instick, bågningar, snabba vändningar, backskott och direktskott i slottet. Vi har några extremt snabb omställningar där bollen går som på ett snöre men även många fina lösningar för våra uppspel med forward som löper bra i ytorna vi pratat om.

 

Vi fångar upp Salems anfall på ett bra sätt och de enda  farligheter vi släpper är när de slår långbollar in i vårt slott med det rättar vi till och sen känns det som vi har bra kontroll.

 

Trots mängder av chanser lämnar vi första perioden ställning 0-0. (man måste ju träffa både bollen och mål)

Senaste matcherna  plus att vi är trygga med hur vi vill spela gör att vi tryggt säger i paus att vi bara ska fortsätta och jobba på och lita på lag och vår spelide.

 

I andra perioden lyckas vi tillslut träffa boll och mål och vi tar ledningen. Matchen löper på vi rullar runt på det mannskap vi har. Det blir lite rörigt i början på tredje och vi gör några förändringar och lyckas i den vevan göra 2-0 och matchen känns klar.

De tar ut målvakten i slutet men vi håller i bollen och spelar av matchen.  

 

Det är otroligt hur lugnt, konstruktivt och glatt det var från värmning genom hela matchen trots att resultatet var jämt och matchen viktig. 

Måste säga att 50 kr är minst en hundring för billigt för denna inramning och en bra spelad match. 

Tack som attan Salem för bemötande ,service och inramning... imponerande!

Tack för bra motstånd och en välspelad match!

ARRIVEDERCI!

länk till vi firar segern

 

STEG FÖR STEG I RÄTT RIKTNING
2024-01-28 18:11

Vi räknade lite snabbt och såg att vi använt över 30 st spelare i serien i år. Flera DJ har tagit klivit och blivit etablerade och tongivande DAM1 spelare och fler är på gång. Riktigt kul!

 

Förutsättningarna vi har med ett DAM B -uppdrag gör att vi inte kan nöta på och spela ihop formationer och sätta spelidé på träning. Det ställer stora krav på spelares förmåga att ta till sig instruktioner och förstå matchgenomgångar då vi "lajvar" det under serieespeler...

därav har det tagit längre tid än vi velat att få alla att förstå och jobba för idéen..

vi har gjort flera bra prestationer i serien där vi med bättre prestation i avslut hade fått mer poäng med oss än vad vi samlat ihop idag.. 

 

MEEEN det känns som senaste två matcherna både mot sköndal (där vi kryssar efter underläge 1-3 med 12 min kvar) och vinsten mot Täby 7-1  börjar få till ett spel som är likt det vi vill spela.

Vi börjar bli täta i försvaret där vi i princip bara släpper mål när vi gör större misstag, framåt börjar vi naturligt och effektivt använda hela laget och vi är bättre på att vinna tillbaka boll och bromsa motståndares spelvändningar..

det är bra snack och go på bänken. och bra konstruktiva diskussioner i pauser kring knepiga situationer som uppstår...

 

som nån sa... "känns som att vi har nåt riktigt bra på gång... som en nystart RIKTIGT KUL!!!"

 

vi nöter på med tydlig idé vart vi ska... 

nu väntar ny bra träningsvecka 

 

klipp från segerfirande ...

 

 

Med en hand på tömmarna och den andra i luften säkrades tre viktiga poäng
2023-12-16 23:06

Vi sadlade på och gav oss av till södra delarna av staden för att möta Högdalen där vi som vanligt möttes av en välfylld hall. Gillar man italiensk fotboll där lag i 1-0 ledning säkert spelar av matchen för att säkra vinst ska man leta efter annat lag att följa. 

 

Vi ritar som alla lag på tavlor och pratar om att spela enkelt och rejält på farliga ytor på plan. Spela hem och byta av laget med bollen under kontroll. Ligga på rätt sida och ha tålamod osv... Men när domaren blåser igång matchen blir vi som kalvar på grönbete. energifyllda, entusiastiska, vilda, glada, experimentella och framåtlutade. Det blir innebandyglädje!🤩

 

Nu börjar vi vänja oss vid att vi bjuder på en rodeoshow från samling till eftersnack. Där ritar man inte raka sträck och försöker tvinga hästen att skritta. 

Det spelar ingen roll om du är publik, ledare eller spelare. Det gäller att tror på det och vara följsam för att klara av det.  Upp på hästen med en hand på tömmarna och den andra i luften och njut!🤠

 

Matchen drar igång det böljar lite fram och tillbaka men som det är på rodeo ...5.07 1-0  och 5.46 2-0. Vi får ett powerplay och reducerar till 2-1 vi gör sen viktiga 2-2 med tre minuter kvar av första och vi är tillbaka i sadeln.🤠

 

Vi vinner andra med 0-1 och går in i periodvila inför tredje med en skön 2-3 ledning och en skön känsla. Vi pratar om att ligga på rätt sida, spela enkelt och rejält genom farliga ytor.

Nu kör vi!😂

00.42  gör dom 3-3

Men som vi vi vet är det upp i sadeln, en hand på tömmarna och den andra handen i luften,  var följsam och tro på det och sitt med och njut.

Vi vinner matchen och säkrar tre viktiga poäng som gör att vi kan ta ledigt med en skön känsla i laget och får lite tid att läka lite skador, friskna till och renovera hjärtstartaren så att vi alla får vara med och uppleva en spännande vår.

 

Yehaaa!

 

 

 

 

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsjö AIK IBF, 21/05 13:45 
Älvsjö AIK IBF, 16/05 14:57 
Älvsjö AIK IBF, 13/05 11:39 
Älvsjö AIK IBF, 08/04 13:35 
Älvsjö AIK IBF, 20/03 21:25 
 
Våra sponsorer
Stöd oss