Älvsjöcupen 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - utveckling
Herr Junior

Välkommen till Älvsjö AIK HJ
Coach summerar säsongen 22/23
2023-03-13 09:43
Pierre Iversjö, huvudtränare HJ

Det har gått fyra år sedan Älvsjö AIK spelade i juniorallsvenskan senast. Under den här tiden så har vår juniorverksamhet haft en positiv utveckling där vi lyckats hålla kvar spelare i föreningen och från att inte lägga klubborna på hyllan till en idag bred och stor trupp.

 

Den stora skillnaden är att vi ändrat vårt sätt att jobba med spelarutveckling senaste åren. Vi samarbetar tätt med kommande juniorspelare på Mörkröd nivå och våra tre herrlag A/B/C som spelar i AS/H3/H4. Det innebär att spelare får testa att träna i andra miljöer samtidigt som de tränar på den nivå de tillhör, vilket är viktigt för att hålla ihop laget. Vi har ett träningsupplägg som är anpassat efter kunskap och spelarens ambition att vilja utvecklas, samtidigt som vi värnar om gruppsammansättningen. Kombinationen gör att våra spelare utvecklas snabbt och samtidigt har kvar sin lagkänsla. Det är viktigt att vi behåller så många spelare som möjligt och samtidigt erbjuder dem som vill satsa på sin innebandy en chans. Det fina med Älvsjö AIK är att vi kan erbjuda seniorspel för alla på sikt eftersom vi har tre herrlag som täcker både elit och bredd.

 

Även om vi inte nådde slutspel i år så har det varit en rolig och bra upplevelse för oss. Vi spelar även för första gången på flera år i HJ1 där vi håller en bra nivå bland de bästa lagen i Stockholm. Det är ett kvitto på att vi tänker rätt och att våra spelare hela tiden utvecklas. Det är viktigt att alla får möjlighet att spela på den nivå man vill och kan för att kunna bli bättre. Vi har ett lag i HJ3 också tillsammans med Pojkar Mörkröd, där det har gått riktigt bra och vi är med och slåss om seriesegern. Till nästa säsong kommer slutspel att införas i HJ1, vilket kommer att höja nivån ytterligare för serien. Framtiden är blå!

 
Våra sponsorer
Stöd oss