""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandyförening
Mer än en klubb(a)
Om klubben

Älvsjö AIK Fritid bildades år 1981 som sektion inom Älvsjö AIK, och blev år 1993 en självständig förening inom Älvsjö AIK-alliansen. I föreningen ingår idag de tre sektionerna Gymnastik, Innebandy och Simning.

Allt sedan starten 1915 har Älvsjö Allmänna Idrottsklubb präglats av en påtaglig optimism, och med en växande verksamhetsutveckling. Älvsjö AIK Fritid tillhör nu en av Stockholms allra största föreningar med drygt 2000 medlemmar, varav 1300 ungdomar. Föreningens styrka och grund är de mer än 200 ideellt arbetande ledarna.

Älvsjö AIK Fritid har även lyckats med många föreningars "dröm" att äga en egen idrottsanläggning. Köpet av Långbrohallen med tillhörande sim- och idrottshall har gett föreningen ett fantastiskt lyft, och Långbrohallen har snabbt utvecklats till föreningens naturliga samlingsplats.

Älvsjö AIK Innebandy är en av de största innebandyklubbarna i Sverige (och därmed i världen). Vi har representation i alla åldersklasser på både pojk- flick- och juniorsidan i Stockholms Innebandyförbunds seriespel. De allra flesta lagen ligger dessutom i högsta serien i Stockholm i sin åldersklass.

Säsongen 2009/2010 fick Älvsjö AIK Innebandy priset som Årets förening (i innebandystockholm) med följande motivering.
"Årets förening är och har under många år varit en stor och välorganiserad organisation. Förening fick utmärkelsen säsongen 1997-1998 och nu är det åter dags att motta denna fina utmärkelse igen. Föreningen bedriver herr-, dam-, flick- och pojkverksamhet med framgång och den gångna säsongen innebar stora framgångar även resultatmässigt. Föreningen ligger i framkant när det gäller offensivt arbete med att utveckla innebandyn i distriktet"

 
Våra sponsorer
Stöd oss