Börja spela
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan

Om föreningen Älvsjö AIK Innebandy

Allt sedan starten 1915 har Älvsjö Allmänna Idrottsklubb präglats av en påtaglig optimism och med en växande verksamhetsutveckling.

Älvsjö AIK Innebandy är en av de största innebandyklubbarna i Sverige (och därmed i världen). Vi har representation i nästan alla åldersklasser på både pojk- flick- och juniorsidan i Stockholms Innebandyförbunds seriespel. Föreningen har en bred verksamhet för alla som vill spela innebandy i Älvsjö och bedriver samtidigt herr-, dam-, flick- och pojkverksamhet med framgång. Älvsjö AIK har omkring 800 medlemmar, varav cirka 650 medlemmar är ungdomar. Föreningens styrka och grund är de ideellt arbetande ledarna. Tillsammans är vi Älvsjöfamiljen, vilket symboliserar vår sammanhållning och framåtanda.

Älvsjö AIK Innebandy har en Elitlicens från Svenska Innebandyförbundet. Vi uppfyller samtliga kriterier, vilket är ett bevis på att vi har god kontroll på vår ekonomi.

Grunden för Älvsjö AIK Innebandy lades då Älvsjö AIK Fritid bildades 1981 som sektion inom Älvsjö AIK med gympa som verksamhet. 1993 blev Fritid en självständig förening inom Älvsjö AIK-alliansen och startade sedan en innebandysektion. Älvsjö AIK Fritid lyckades med många föreningars "dröm" att äga en egen idrottsanläggning. Köpet av Långbrohallen 1998 med tillhörande sim- och idrottshall gav föreningen ett fantastiskt lyft, och Långbrohallen utvecklades snabbt till föreningens naturliga samlingsplats med även simning som verksamhet.

 

2016 delades Älvsjö AIK Fritid upp i flera självständiga föreningar och ombildades till Älvsjö AIK Fritidsallians. Älvsjögympan, Älvsjö AIK Innebandyförening och Älvsjö AIK Simförening blev egna föreningar som numera äger Långbrohallen gemensamt via Fritidsalliansen. Föreningarna ingår förstås också i Älvsjö AIK-alliansen med en moderförening, och där även Älvsjö AIK Fotboll ingår.

 
Våra sponsorer
Stöd oss