Börja spela
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan

JSM
2024-05-13 11:39
Vårt JAS-lag på tjejsidan spelade JSM i Uppsala helgen 19-21/4

På JSM samlas Sveriges 32 bästa lag för att göra upp om vilka som är landets bästa juniorlag. Älvsjös DJ-tjejer lyckades ta sig hela vägen till ”Festen” och gjorde där ett bra slutspel. 

 

Efter två inledande förluster i Jas-serien E1 så hann den blå maskinen i Älvsjö spela 12 matcher utan att förlora – där endast Värmdö fick med sig poäng. När JSM inleds den 19 april är det ett Älvsjö med starkt självförtroende som kliver in för att möta Lund i premiärmatchen.

 

Tränarstaben har lagt ned många timmar i scoutingen och har bra koll på hur Lund vill spela försvar och anfall. Vi vet dessutom att Lund kommer med två SSL-spelare och har flera andra individuellt duktiga spelare. Planen är därför att spela ett tryggt försvarsspel och jobba med give-and-go i anfallsspelet för att möta man-man-försvaret.

 

Premiärmatcher är sällan välspelade och det är oftast små marginaler som avgör. Precis så blir det mot Lund där vi tidigt i matchen får testa vårt boxplay i diamant-formationen. Det städar vi av rent och det höjer vår känsla i matchen där vi börjar skapa lägen. Efter ytterligare ett framgångsrik boxplay i andra perioden är det dags för Älvsjö att göra vårt första mål i JSM.

Anna Jonsson och Emilia Siimes Gladh vinner boll bakom mål och helt plötsligt har Anna Jonsson öppet mål och prickar in 1-0. Med 5 minuter kvar av matchen prickar SSL-spelaren Moa Dybner upp en felpass i Älvsjös zon och fri prickskjuter hon in 1-1 i ett läge där vi kontrollerar matchen bra.

 

Men Älvsjö vill mer än de skånska lirarna denna dag. Efter 17.30 vinner Anna Livia Anrell en närkamp bakom eget mål och sätter fart framåt. Hon tar sig förbi en spelare, en till och halvvägs in på Lunds planhalva lossar hon skottet och får på en kanonträff som flyger förbi Lunds målvakt. Den blå maskinen kan sedan spela av matchen och vi får en kanonstart på turneringen. Anna Livia Anrell utses till matchens lirare och blir intervjuad av Svenska innebandy-förbundet. 

 

Vi får några timmar på oss att äta middag och ladda batterierna inför dagens andra match. Lockerud ska stå för motståndet och de har inlett JSM med att nästan vinna över den enorma guldfavoriten RIG.

 

Även Lockerud har vi sett de flesta matcher på nätet som vi har kunnat hitta inför turneringen. Vi vet hur de vill spela och det är ett aggressivt och spelskickligt lag som väntar. För oss gäller det att få igång rullet på ett bättre sätt än i premiären och fortsätta vara konsekventa och noggranna i hur vi vill försvara oss.

 

Klockan 19.00 blåser domarna igång matchen. Och vi börjar bra – skapar många chanser och efter nio minuter vinner Nathalie Gustafsson boll på mittplan. Den hamnar hos Emmy Söder som kliver raka vägen mot mål och lossar en forehand otagbart för målvakten. Ganska exakt tre minuter senare tråcklar Nathalie Gustafsson in 2-0 snyggt med en backhandlyftning framför mål.

 

Vi fortsätter skapa lägen för att utöka vår ledning, men en storspelande målvakt hindrar oss. Istället gör Lockerud två snabba mål efter vackra anfall där de först rullar upp vårt försvar och kan skyffla in den ensamma på bortre stolpen. Sen anfaller de väldigt snabbt efter frislag bakom eget mål. Fyra passar och åtta sekunder senare är det kvitterat.

Istället för ledning går vi nu in i paus med oavgjort. Vi vet att vi har gjort en bra period och vill fortsätta på samma sätt, med några små justeringar. 

 

I inledningen av andra perioden vinner Olivia Wredendal bollen i offensivt hörn och kliver in mot mål. Hon prickar en lucka över målvaktens bortre ben och Älvsjö har återtagit ledningen. Lockerud tar sedan över spelet mer och mer och Tilde Alstermark får gång på gång visa vilken fantastisk målvakt hon är.

 

Efter 12.30 hamnar vi lite för långt ifrån i försvarsspelet i slottet och där kan inte ens Tilde stoppa direktskottet. 3-3 som sedan också blir slutresultatet. Nathalie Gustafsson blir välförtjänt matchens lirare för en vass insats.

Med fyra poäng åker vi tillbaka till hotellet nöjda, även om vi hade velat kunna kliva in i gruppspelets sista match och redan vara klara för slutspel. I sista matchen väntar nämligen RIG och vi vet att det näst intill garanterat krävs seger för att ta sig till slutspel.

 

Tidig morgon och hotellfrukost på Scandic Nord innan vi tar oss tillbaka till IFU arena för dag 2 av JSM. Vi får inte tillgång till omklädningsrum förrän 60 minuter före matchstart så vi lånar Storvretas superfina omklädningsrum för att preppa för matchen.

Med chansen att slå ut RIG från ett slutspel finns det ingenting att spara på. Vi berättar för tjejerna att vi kommer att gå all in och att, även om vi möter ett bra lag, så tror vi på att om vi gör en bra insats så kommer det att räcka långt.

 

Vi går in och startar matchen respektlöst. Det ser bra ut, men RIG är vassa individuellt där landslagslirare efter landslagslirare har bollen. Snart ligger vi under med 2-0 efter mål av Livia Svartvadet och Moa Kareståhl. Vi ger verkligen inte upp utan fortsätter kriga på – Olivia Wredendal avslutar en backhandknack och den rullar långsamt in förbi Louranna Jacobsson i RIG-målet.

 

Med 2-1 i paus känner vi att vi har chansen. Vi försöker flytta upp spelet, men har svårt att skapa heta lägen och när vi mål skjuter räddar målvakten bollen. Med 14.04 spelade av andra tar vi timeout för att försöka samla oss till en sista våg av attacker. Vi tar tidigt ut Tilde för att spela 6-5, men skapar inte mer än ett fåtal hyggliga lägen. Vi gör en bra insats, men tyvärr räckte det inte mot ett supervasst motstånd den här gången.

Vi blir trea i gruppen eftersom Lockerud slår Lund och därmed går om oss. Vi får därmed avsluta med placeringsmatcher, och vi får några timmar på oss att slicka såren och samla ihop styrkorna till att avsluta på ett snyggt sätt.

 

I första placeringsmatchen möter vi Växjö som precis som oss slutat trea i sin grupp. Vi har bra go i gruppen och inleder riktigt starkt. Vi spelvänder efter 10 sekunder och Nathalie Gustafsson gör 1-0 framspelad av Olivia Wredendal 13 sekunder in. Sedan fortsätter vi skapa dunderlägen och efter 3.42 gör Anna Jonsson 2-0 framspelad av Elise Ollert. Lite slumpartat reducerar Växjö till 2-1 efter bollvinst i slottet.

 

I boxplay har vi varit starka hela turneringen och nu kryddar vi den insatsen med att även göra mål i boxplay. Emilia Siimes Gladh trycker in sin egen retur efter att Linnea Castemo rensat bort bollen framför egna målet.

I andra perioden börjar Växjö lassa in bollar mot vårt mål och den taktiken är framgångsrik. Tre minuter in står det 3-3 och eftersom inga fler mål görs i perioden så blir det sudden death som ska avgöra.

 

Där skapar vi minst tre drömlägen att avgöra matchen, men det var som att bollen inte ville in på Vera Meissner, Anna Livia Anrell och Nathalie Gustafssons avslut. Istället är det en fin individuell prestatation från backen Emily Alm som vänder bort vår anfallare och kliver in i slottet och avslutet letar sig förbi Tilde Alstermark. Ridå för Älvsjö som  trots ytterligare en fin insats nu får spela om 11-12-platsen mot Täby på söndagsmorgonen.

 

Älvsjös kommande RIG-spelare Maja Strömbeck gör på ett lite svårbegripligt sätt 1-0 till den blå maskinen som sedan tyvärr får se Täby både kvittera och göra 2-1 i den andra perioden. Ett tråkigt slut på en fantastisk säsong av Älvsjös damjuniorer.

 

Det var första gången Älvsjö tog sig till JSM och förutom alla duktiga spelare – totalt har 33 spelare varit med i Jas-matcher under året – så vill vi också hylla staben som gjort det möjligt. I båset har under säsongen stått headcoach Kalle Anrell från D1, Linnea Lindquist, D1 och DJ, Johan Karlström, DJ, Petra Dynesius, DJ, Mathias Ollert, DJ, Stephanie Dalbjer, Dam A och Peter Lundin, Dam A.


Nyhetsarkiv
JSM2024-05-13 11:39
SSL kval för damerna2024-03-20 21:25
Anmälan summercamp2024-03-18 17:17
Ny tränare för Herr A2023-11-02 13:48
NYHET! Höstlovsläger! 2023-10-09 16:26
Lagfotografering2023-05-30 16:02
Dags för årsmöte!2023-05-19 15:13
Biljettinfo2022-09-20 10:07
Kansliet stängt i juli2022-06-30 14:26
Lagfotografering2022-06-29 11:41
2022-05-31 11:19
Dags för årsmöte!2022-05-24 11:03
Summercamp 20222022-03-11 09:46
Matchens lirare 9/12022-01-10 16:14
 
Våra sponsorer
Stöd oss