Älvsjöcupen 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - utveckling
Herr Div 3 och 5 2020

Tackar våra sponsorer
2022-12-27 12:23

Vi vill så här på årets slut passa på att skicka ett STORT TACK till våra 2 lagspecifika sponsorer

 

EB Road Cargo samt Lundins Värme. 

 

LV som även är en del av hela Älvsjö familjen och EB klivit in endast i Herr B.

 

Bägge dessa intåg har hjälp oss med möjligheten till de nya matchkläderna och overallerna som vi spelar i denna säsong. 

Avslutar året i topp när serien vänder
2022-12-23 12:26
Tabellen i halvtid

Vi har spelat oss igenom 9 av säsongens ordinarie 18 matcher.

Mött alla lag 1 gång, samt kliver in för ett nytt år med spännande utmaningar. 

Vi har satt oss i ett läge där vi vunnit 7 matcher, kryssat 1 mot Högalid efter väldigt sen kvittering samt 1 förlust nyligen mot Lidingö. Hemma i Torparna så har vi än så länge full pott, med besök från 2 av 3 toppkonkurrenter. Tar man sig en snabb titt i tabellen så ser man att det är just vi tätt följda utav Huvudstadens IBK som krossar eller tappar poäng som der verkar. Med ett snitt på 9.5 mål per match så vittnar det för att dom är målglada om något, då vårat dito är på snåla 4,5. 

Att vi då har det försvar vi visat upp nu första halvan gör att vi ändå kan gå segrandes ur matcher, tyvärr så är det ju nästan alltid med snål marginal som gör att det blir krig in i sista sekunden. Och  mot Högalid räckte det inte då det blev kvittering och poängtapp med 10 sek kvar av matchen. 

 

Vi sa innan säsongen att vi vill vara med och slåss om de översta två positionerna in på målsnöret i år och måste säga att vi satt oss i en bra sits att gå in och jaga slutet på säsongen. Jämfört med förra säsongen då det var en 6e placering så här dags på året. 

 

Vi i truppen ser fram emot ett händelserikt 2023 med förhoppningsvis fortsatt många härliga tighta matcher där vi kan lämna med La Bamba och 3 poäng. 

Vi vill tacka er som kommer och kollar våra matcher och hoppas vi ses igen efter årsskiftet. Intressant och härligt att inte bara se familj på matcherna. Älvsjö berör.

 

Allez les bleus!

Seger i årets sista match!
2022-12-23 12:23
Tidig matchstart denna söndag i Hässelbyhallen mot ett mixat Hässelby likt oss med en mix av ungt och rutinerat. 
 
Vi gör vad jag tycker en av våra bättre förstaperioder rent spelmässigt men får inte dit bollarna. Förens papi oldboy Neimi kliver upp dubbla gånger i slutminuten och stänker in 2 bollar från total längd 50cm. 
 
I andra så tappar vi kommandot samt drar på oss utvisningar när fokus ligger fel, ändå blir det 1-1 i perioden. 
 
I tredje så får vi ofrivilligt göra om då Arvid får en 2+10 och vi får kasta in från sidan. Älskar stora trupper. Nisse å DS kommer in med bra fart och bidrar verkligen till att hålla boll offensivt. Vi gör 4-1 innan det till slut studsar in en boll från långt håll. 
 
Matchen slutar med seger 2-4 och vi är Serieledare när det vänder efter årsskiftet. 
Snöplig förlust mot Lidingö
2022-12-23 12:21
Måndag kvällar i all ära. Men matchstart 21.00 lockar inte till skratt direkt. Vi känns ändå redo för uppgiften att möta ett poängsvagt Lidingö på bortaplan, vi förstår redan innan match att det kommer bli tufft för oss, försöka hålla vårt fokus mot ett lag som kommer kriga fullt ut för att ta viktiga poäng. 
 
Matchen inleder avvaktande från båda håll men de lyckas sätta första kassen med en riktig strut från backplats. 
Vi får sedan en solklar utv med oss och i de pp:t så får vi ytterligare en sjukt billig med oss för protest. Där lyckas vi äntligen göra första målet. 
Matchen rinner på och det är jämt efter 20. 
 
I andra så är det Lidingö som styr spelet mer. De tar ledningen och vi kvitterar. Sen blir det lite snöpligt på slutsignalen då klockan i hallen inte fungerar så sitter endast sekket med tiden. 3-2 målet, jodå. 19:59 såklart. 
 
Ingen misstro till sekket utan mer trist bara när det är sådana förutsättningar. 
En jävla kasse dock från planen för dagens bäste spelare. 
 
I tredje är det vi som dominerar spelar och skapar lägen. Kvitteringen kommer. Och de sista minuterna så är vi mer i väntan på ledningsmålet men istället så studsar bollen in bakom Erik i kassen och dags för oss att jaga igen. Skapar några bra chanser men lyckas inte kvittera. Istället blir det 5-3 i öppen kasse med några sekunder kvar. 
 
Idag studsar det inte med oss, den turstudsen hade vi med oss förra helgen mot Högdalen och marginalerna i denna serie är inte större än att man behöver ha detaljerna på sin sida. 
 
Vi grattar Lidingö till 3p och jobbar vidare. Fortfarande serieledare och det tar vi med oss in i kommande veckor.
3 poäng, varken mer eller mindre
2022-11-29 17:34
Taggat lag som tog sig an uppgiften att möte jumbon Högdalen denna söndagmorgon i Västertorp. 
 
Vi startar matchen med att vara väldigt bollförande utan att skapa några riktiga chanser. Utvisningar åt båda håll i perioden där HAIS är de enda som får utdelning. 1-0 efter 20 där vi får en ny utv med sekunder kvar. 
 
Andra perioden börjar därför i bp men Marits gör en fin manöver bakom mål och hittar in till Yzerman i mitten som får 2 chanser att sätta in kvitteringen. 
Tyvärr gör HAIS mål i detta pp igen så 2-1 efter den utvisningen.
Vi spelar mer rakt mot kasse och kommer till fler chanser och gör även 2-2 innan periodslut.
 
Tredje påminner mycket om de två första perioderna. Vi tillåts ha otroligt mycket boll men skapar noll. Går ner på folk och gör om sista 10 och det ger resultat. Fille petar in en kasse på mållinjen, i slutminuterna får vi med oss ett på, spelar ac nästan hela innan vi får frislag och tar time för att reda ut hur vi ska spela av matchen. Ritar upp ett frislag och det blir mål, done deal å 3 poäng stannar i torpet. 
 
Vi är inte nöjda med insatsen men sjukt nöjda att vinna denma match när vi inte presterar på topp. 
 
Tack till publiken som åter tar sig ner på våra obekväma tider och  stöttar oss. 
Seger i seriefinalen!
2022-11-22 11:42
Snöoväder, trafikkaos o allt som hör Sthlm till när årets första vita faller från himlen. Vi är ändå i princip full trupp vid samling och kan dra igång förberedelserna enligt plan.
 
Jämn match som startar med att lagen byter längre bollinnehav med varandra. Efter ca 5min smäller det första gången. 0-1, kvitterat minuten senare och ytterligare en minut till så återtar vi ledningen. 1.33 från paus kvitterar HIBK igen men vi hinner få in 2-3 innan periodpausen.
 
Andra perioden blir mer av ett ställningstagande där kvitteringen kommer efter ca 15 min, men med mindre än minuten kvar av perioden så kan vi återta ledningen för 4e gången.
 
Matchen studsar fram och tillbaka i tredje, mål och utvisningar åt båda håll. Vi lyckas under denna perioden dra ifrån till 5-8 och då tar HIBK time out. Börjar plocka keeper och lastar mer på mål och andrabollar. De lyckas få in ytterligare 2 strutar sista minuten men vi håller ut och tar med oss alla 3 poäng hem från toppmötet i Sköndalshallen. 
 
Vi tackar Huvudstadens IBK för en välspelad o ren match och önskar de lycka till i fortsättningen. 
Tack också till HJ och Herr A som vi har fantastiska samarbeten med. 
Och inte minst ni i publiken som ger oss en extra push när vi behöver det. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsjö AIK IBF, 08/03 09:50 
Älvsjö AIK IBF, 27/02 11:43 
Älvsjö AIK IBF, 20/12 17:44 
 
Våra sponsorer
Stöd oss