Gemenskap - glädje - samverkan

Starka moraliska helger bakom oss i DM
2022-09-12 11:40

Vi har de senaste 2 veckorna spelat Bäst i Stan eller DM som det i folkmun heter.

Första helgen spelade vi mot Töjnan från div.5 och Tullinge div.3, där vi förlorade mot Töjnan med 2-4, en match vi inte alls var nöjda med vårat aggerande. Efter match så samlades vi i laget, pratade igenom vad som hänt och gick hem och laddade upp för att möta Tullinge.

Mot Tullinge tar vi ledningen redan efter 11 sekunder vilket såklart gjuter mod i oss, vi stormar igenom den matchen och vinner med 6-0 vilket gör att vi avancerar i turneringen på bäst målskillnad då alla lag hamnade på 3 poäng vardera.

Nu i helgen var det tuffare.

Täby som precis åk ur allsvenskan, Farsta från div.1 och Bar Central Nytorget från div.2 stod på schemat.

Vi pratar under veckan att öva på vårat försvarspel denna helg och att ha tålamod i det oavsett resultat. Inleder på lördagen med att möta just BC och gör det så pass bra i försvaret att vi fick med oss ett 1-1 resultat trots att de var spelförande. Vi spelade änså bra med boll när vi fick de chanserna och tålamodet i försvaret var kanon över alla 40 minuter.

På söndagen så blev det dubbelt div.1 möte.

Först mot Täby som tar ledningen redan efter 1.5 minut. Tufft såklart. Men vi reder ut det och tar oss ikapp genom att göra mål på en utav handikappstraffarna vi hade. I mitten av slutperioden så lyckas Täby ändå få in ett distansskott och det stod 2-1 på tavlan, ett resultat som står sig matchen ut men som vi ändå är superstolta över. Såklart. Täby som dagen innan vunnit mot Farsta med hela 8-1.

Senare under söndagen så ställs vi mot detta Farsta, vi har tappat en del folk pga söderderby i fotbollsallsvenskan men vi gör ändå en riktigt fin insats. Missar bäggs handikappstraffarna i paus, Farsta tar ledningen men vi lyckas kvittera. Med ca 6 minuter kvar av matchen så bryter Erik DS Davidsson igenom och får ett slag på klubban, solklar straff som DS själv tar hand om, tyvärr räddar målvakten. Bara minuten senare så trycker Farsta iväg en kanonrökare från vårat bås som skruvar sig bort från en annars Storspelande Erik Lemoine i målet. Vi gör ett försök att komma ikapp men släpper in 3-1 i öppen kasse och 4-1 i motivationsbrist.

Summa summarum 2 helger som har visat oss vad vi behöver jobba mer på men också att när vi vill det så är vi riktigt bra.

Nu har vi 2 veckor på oss att få tillbaka de som är skadade och sjuka samt komplettera truppen, sen är vi redo för premiär av årets Div.3 Norra hemma mot Bandhagen Söndag 25/9