Serie:Herrar division 4 mellersta   Tabell >>
Samling:17:30
En stark premiär!
2022-10-10 23:32

Det var ett taggat Ävlsjö som tog emot ett småljummet Älta. Detta efter 3 försök till matchflytt vilket det sista resulterade i att vi gick med på att flytta matchen till Ältas fördel, eller var det?

Vi ställde upp med 16 ute och 2 keepers, en jävelusiskt taggad permiärcoach I Anders Henriksson Alm med stöttning av Zeb. I sekket hade vi Stormbjörnen, Notan Sr och Bolle.

Ältas starttrupp såg klart svagare ut. Men vad kunde slå detta, egentligen?

En lite trevande start från båda lagen där man kände sig för utan att komma till riktigt bra lägen. Efter nästan 14 spelade minuter så vräker sig Samba-Larsa fram i vänstra delen av slottet och trycker in 1-0 på fin pass av Hell (eller om det var ett snett skott, vem vet).

Första perren slutar iaf 1-0. Älta försöker pressa oss, men våra backar löser det fint.

Knappt 5 min in i andra så står det en Älta-rackare i vårt straffområde, Hell tar bort honom. Tydligen tyckte domaren att det var ett bryskt sätt att avlägsna en inkräktare och dömer straff.

Oscar "Pantern" Uhlir, plockar dock straffen så enkelt att Jespen Sundelin i Älta kommer drömma mardrömmar om det i veckor.

Mindre än en minut senare har Klutte en bra målchans, men då returen bara studsar tillbaka till honom, slår han en formidabel krosspass till Höglin som smackar in 2-0 säkert.

Mindre än en minut senare blir Filip (V1, reds anmärkning) vackert framspelad av Jakob (V2, red igen), och lägger in den från snäv vinkel.

Martin ville kela lite med en Ältaspelare, domaren tyckte att han behövde vila lite, men vi red ut boxplay utan problem.

Jakob (V2), hittar Filip (V1) igen och det står nu 3-0.

Älta reducerar med något helt oviktigt och ytterst ospektakulärt mål.

30 sekunder kvar av perioden och Gustav Allard (aka, Gustav Vasa) tar bollen och driver upp.

Med de sista krafterna innan periodpausen guppar Klutte med i anfallet, får en macka och drämmer in 4-1 i bortre nedre burgavel.

Efter en svag inledning på 5/6-delen av matchen hade vi släppt upp Älta till 3-5 (totalt oviktiga och slentrianmässiga turmål såklart).

Älta ligger på och försöker pressa våra backar återigen, men vi hjälps åt, och de får ingen utdelning, vi är duktiga på att hålla ner bytestiderna och det blir jobbigt för moståndarna.

Med minuten kvar tar de ut målvakten, Oscar limmar ännu ett skott, skickar ut den till Jamtlien som skickar in 6-3 i öppen kasse.

Bra jobb, men en seger är inget att Älta (thihi), mot nästa vinst.