Älvsjöcupen 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - utveckling
F08

Välkommen till Älvsjö F08!

Välkommen till Älvsjö AIK F08! 

 

Haka på oss när vi gör vår innebandyresa! 

 

Är du intresserad av att börja spela med oss? Skicka ett mail till någon av oss ledare!

Två tajta matcher - seger med minsta möjliga marginal!
2023-01-29 15:56
Två målgörare från bortamatchen mot Ekerö! Selma & Tova!

I helgen spelade F08 två seriematcher: 

 

Lördagen den 28:e januari tog vi emot Täby FC i Röd Medel. I bagaget från i höstas hade vi med oss en uddamålsseger, och vi förväntade oss en tajt match. Och så blev det verkligen. Täby FC är ett mycket välspelande lag, som kämpar 3 x 15. Till slut lyckades ÄAIK bärga segern, slutresultat 3-2.  Fina mål av Maja S (frislag), Edith (i boxplay) samt Alice (egen retur).

 

Söndagen den 29:e januari bar det iväg till Ekerö för ett tufft bortamöte i Röd MedelLätt mot alltid hårt kämpande Ekerö.  Två snabba mål av Tova och Selma i mitten av P2 höll i sig tills det var 5 min kvar av matchen då Ekerö reducerade till 1-2. I jakt på kvittering tog Ekerö ut sin målvakt sista minutrarna och spelade med sex utespelare. Dock kunde ÄAIK hålla emot trycket, och med hem från Ekerö fick tre fina poäng åka med. Slutresultat 1-2, seger för Älvsjö!

 

I och med helgens båda segrar, har ÄAIK parkerat sig högt i båda tabellerna! Men än är det långt kvar av säsongen och mycket kan fortfarande hända! Kämpa Älvsjö!

Mirre och Rebecka finns nu i blått!
2023-01-23 08:55
Mirre och Rebecka efter sin första dag på jobbet i den blå uniformen!

Älvsjö AIK F08 välkomnar Miranda Granholm (t.v.) och Rebecka Holmqvist (t.h.) till den blå uniformen! Båda har ett förflutet som spelare i Farsta IBK, men har valt att fortsätt sin utveckling i #älvsjöfamiljen! Mirre spelar helst löpvilligt framåt medan Rebecka gärna vaktar fortet bakåt. Jätteroligt med två nya tjejer till vår roliga och framåtlutande F08-trupp!

Makalös monsterpremiär av Maja
2022-10-28 21:47
Nöjd Maja efter JAS-premiären! Första-målet-bollen lades snabbt beslag på!

Fredagen den 28:e oktober spelade Maja S sin premiärmatch i JAS (Juniorallsvenskan) - det riksövergripande seriesystemet där tjejer upp till 18 år (födda 2004) får spela. Älvsjo AIK tog emot FBI Tullinge och ett jämnt derby var att vänta. Lagen följde varandra åt upp till 2-2, och Maja S låg bakom ÄAIKs båda mål. 

I tredje perioden ökade tempot ytterligare, och ÄAIKs duktiga målvakt gjorde flera makalösa räddningar. Efter 8.22 snappade Maja upp bollen i anfallszonen, och efter att ha passerat en back drog hon ett lågt välplacerat skott mot borte stolpen - och premiärmålet var ett faktum!

Tullinges jakt på kvittering tog fart, och ÄAIK pressades hårt. Med en minut kvar tog Tullinge ut sin målvakt och spelade med 6 spelare mot 5. ÄAIK lyckades skicka bollen mot tom bur två gånger - men bollen rann strax utanför. Vid 19.29 kunde dock slutresultatet fastställas när Maja S punkterade matchen genom att sätta ett välplacerat skott mitt i den tomma buren.

I protokollet noterades således 2+2 = 4 poäng, vilket får ses som en makalöst fin JAS-premiär av blott 13-åriga Maja S.

Obesegrade för tredje helgen i rad!
2022-10-16 21:36
ÄAIK tackar välspelande Ekerö IK för god match!

F08 verkar ha druckit något extra energifyllt vatten eller ätit specialpreppad kost inför årets säsong! Ytterligare två segrar adderas till lagets meritlista!

 

Lördagen den 15:e oktober spelades två matcher, en i Röd MedelLätt och en i Röd Medel.

Ekerö IK gästade ÄAIK i Kämpetorpshallen, och efter att redan ha känt på varandra i Töjnan Cup, förstod man att det väntades en tajt och tuff kamp. Efter en mållös förstaperiod tog gästerna i början av P2 ledningen med 0-1, men därefter noterade matchens övriga mål för ÄAIK allena. Matchen vanns av #lillablamaskinen med 5-1 och extra roligt var att åtta olika spelare noterades för poäng i matchprotokollet, inräknat både mål och assist.  Verkligen roligt med en sådan bredd i truppen.

Ett par timmar senare väntade en ny batalj för ca 2/3 av laget - denna gång borta mot alltid svåra Täby. Matchen började lite trevande med ett ÄAIK så gick på 50% fart, och Täby tog således rättvisst ledningen med 1-0. Därefter jobbade sig ÄAIK sig mer och mer in i matchen, för att de sista två perioderna helt dominera spelet. Riktigt spännande blev det dock när Täby med 45 sekunder kvar reducerade til 2-3. Dock kunde ÄAIK kontrollera matchen in det sista, och när slutsignalen ljöd noterades lagets tredje seger på lika många matcher i Röd Medel. 

 

ÄAIK F08 leder för tillfället Röd Medel och ligger tvåa i Röd MedelLätt - dock med en haltande tabell (en match mindre spelad) för ÄAIK!

Segertåget fortsätter!
2022-10-09 21:49
Zoe med sprakande het klubba i Hässelbyhallen i söndags!

I helgen spelades två matcher med F08s medverkan - båda slutade i seger!

 

Lördagen den 8:e oktober tog ÄAIK emot Salem i Röd Medel i första matchen på hemmaplan. Trots ett energiskt man-man spel från Salem, så lyckades ÄAIK knäcka målgörarkoden och på siffertavlan visades det till slut 6-1. Maja S pytsade 3+1 och även Edith, Alice och Elsa noterades för varsin poäng (Edit för 1+1). Även det defensiva spelet fungerade bra, och Salem kom till få avslut tack vare täta markeringar och bra spel i sargduellerna från de blå. En lustig situation i ÄAIKs målgård under eget PP resulterade i en straff för Salem, som därmed kunde hyfsa siffrorna något. 

 

På söndagen den 9:e oktober bjöd Hässelby Hawks upp till dans i premiär för Röd MedelLätt. Hemmalaget tog snabbt tag i taktpinnen och ÄAIK fick slå från underläge och jaga kvittering på kvittering. I tredje drog dock ÄAIK ifrån och fastställde resultatet till 3-5, dvs en härlig seger på bortaplan - starkt jobbat av kollektivet att kunna resa sig efter större delen av matchen i underläge! En viss Zoe (4 mål för dagen) hade en het klubba för dagen, där minst två av målen delvis även kunde signeras Selma som tack vara hårt spel vid sargen kunde gräva fram bollen för att därefter servera fina passningar för avslut i mål. I det egna målet hade vi för dagen lånat Emma E, som normalt huserar i F09-laget. Hon gjorde en kanonmatch, och höll definitivt bakåtsiffrorna nere.

 
Våra sponsorer
Stöd oss