Haka på oss när vi gör vår innebandyresa!

Är du intresserad av att börja spela med oss? Skicka ett mail till någon av oss ledare!

Pallplats i Tullingecupen!
2023-08-29 17:50
Älvsjö AIK F07-08 vinner silvret efter enastående insats mot duktiga Hagunda IF. Matchen slutade 1-0 till uppsalalaget.

Säsongens första cup avgjordes traditionsenligt i Tullinge, där F08 medverkade med tre lag i två olika klasser. Viss ringrostighet efter somaruppehållet befarades, men det antagandet kom snabbt på skam. Tjejerna slet järnet och krigade sig igenom sina matcher. Som vanligt både segrar och förluster.

Bäst gick det för Älvsjö Flickor Röd A (f 07-08) där laget efter en dramatiskt semifinal som avgjordes på straffar tog sig till final mot skönspelande Hagunda IF från Uppsala. Efter många matcher hade laget precis två fulla femmor spelbara, och trots enastående innebandy lyckades tjejerna inte få in kvitteringsmålet. Hagunda IF blev för svåra, men en silverplats i den tuffa konkurrensen är en helt enastående prestation.

F08 tackar såväl "storasystrarna" i DJ som "kusinerna" i Örby IS för stöd och samarbete i de olika lagen.

Seger i Katrineholm Innebandy Cup 2023!
2023-04-23 22:30
ÄAIK F08:or går obesegrade genom klassiska Katrineholmscupen och bärgar guldet!

Älvsjö AIK:s 15-åriga tjejer (F08) gick i helgen helt obesegrade genom den klassiska cupen i Katrineholm, där många ÄAIK-lag tidigare deltagit genom åren. Efter tre raka segrar i gruppspelet, fortsatte segertåget med en 8-0 seger över Sundbyberg IK i semifinalen, och i finalen väntade Surte IBK från norr om Göteborg.

"ÄAIK stod för en makalös vändning, eftersom Surte IBK snabbt tagit ledningen med 0-2 efter mindre än 5 minuter", berättar tränare Patrik Strömbeck "Det var viktigt att vi fick in ett reduceringsmål en minut innan pausvilan. I sista perioden blev det åka av! Fyra relativt snabba mål efter magnifika uppspel där bollen gick som på ett snöre! Man blir tårögd av innebandyglädje" fortsätter en märkbart röd Patrik Strömbeck.

"En fantastisk laginsats, där fokus på uppgiften hjälpte till att vända det som ett tag såg hopplöst ut" fyller tränare Johan Ribrant i.

"Och själv kostade cupsegern mig mitt helskägg", avslutar tränare Anders Tellerhag som hade satt sin ansiktsfrisyr som insats vid cupseger. "Men det var det värt sju dagar i veckan!"

Två tajta matcher - seger med minsta möjliga marginal!
2023-01-29 15:56
Två målgörare från bortamatchen mot Ekerö! Selma & Tova!

I helgen spelade F08 två seriematcher:

Lördagen den 28:e januari tog vi emot Täby FC i Röd Medel. I bagaget från i höstas hade vi med oss en uddamålsseger, och vi förväntade oss en tajt match. Och så blev det verkligen. Täby FC är ett mycket välspelande lag, som kämpar 3 x 15. Till slut lyckades ÄAIK bärga segern, slutresultat 3-2.  Fina mål av Maja S (frislag), Edith (i boxplay) samt Alice (egen retur).

Söndagen den 29:e januari bar det iväg till Ekerö för ett tufft bortamöte i Röd MedelLätt mot alltid hårt kämpande Ekerö.  Två snabba mål av Tova och Selma i mitten av P2 höll i sig tills det var 5 min kvar av matchen då Ekerö reducerade till 1-2. I jakt på kvittering tog Ekerö ut sin målvakt sista minutrarna och spelade med sex utespelare. Dock kunde ÄAIK hålla emot trycket, och med hem från Ekerö fick tre fina poäng åka med. Slutresultat 1-2, seger för Älvsjö!

I och med helgens båda segrar, har ÄAIK parkerat sig högt i båda tabellerna! Men än är det långt kvar av säsongen och mycket kan fortfarande hända! Kämpa Älvsjö!

Mirre och Rebecka finns nu i blått!
2023-01-23 08:55
Mirre och Rebecka efter sin första dag på jobbet i den blå uniformen!

Älvsjö AIK F08 välkomnar Miranda Granholm (t.v.) och Rebecka Holmqvist (t.h.) till den blå uniformen! Båda har ett förflutet som spelare i Farsta IBK, men har valt att fortsätt sin utveckling i #älvsjöfamiljen! Mirre spelar helst löpvilligt framåt medan Rebecka gärna vaktar fortet bakåt. Jätteroligt med två nya tjejer till vår roliga och framåtlutande F08-trupp!

Makalös monsterpremiär av Maja
2022-10-28 21:47
Nöjd Maja efter JAS-premiären! Första-målet-bollen lades snabbt beslag på!

Fredagen den 28:e oktober spelade Maja S sin premiärmatch i JAS (Juniorallsvenskan) - det riksövergripande seriesystemet där tjejer upp till 18 år (födda 2004) får spela. Älvsjo AIK tog emot FBI Tullinge och ett jämnt derby var att vänta. Lagen följde varandra åt upp till 2-2, och Maja S låg bakom ÄAIKs båda mål.

I tredje perioden ökade tempot ytterligare, och ÄAIKs duktiga målvakt gjorde flera makalösa räddningar. Efter 8.22 snappade Maja upp bollen i anfallszonen, och efter att ha passerat en back drog hon ett lågt välplacerat skott mot borte stolpen - och premiärmålet var ett faktum!

Tullinges jakt på kvittering tog fart, och ÄAIK pressades hårt. Med en minut kvar tog Tullinge ut sin målvakt och spelade med 6 spelare mot 5. ÄAIK lyckades skicka bollen mot tom bur två gånger - men bollen rann strax utanför. Vid 19.29 kunde dock slutresultatet fastställas när Maja S punkterade matchen genom att sätta ett välplacerat skott mitt i den tomma buren.

I protokollet noterades således 2+2 = 4 poäng, vilket får ses som en makalöst fin JAS-premiär av blott 13-åriga Maja S.