Referat: Älvsjö AIK Innebandyförening 1 - Norrtulls SK NSK
2023-05-06 19:29

Vilken dag! Väldigt kul att se både grabbar och föräldrar både ha kul och göra ett jättebra jobb idag!

Vi spelade totalt 6 matcher: 3 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust.

Motståndet bestod av Frej, Djurgården och Norrtull, lag från både röd och blå nivå.

Massor med fantastiska insatser och vi glömmer säkert många men vi hade Linda som bakade in 800:- till lagkassan, Anna som var klockren general, hat tricks, målvakter som höll nollan (!), sång och dans både i omklädningsrumet och på plan, grym hejaklack, två nya killar som gjorde förtjänstfulla matchpremiärer idag, bara för att nämna några!

Återigen, stort tack till alla som bidrog till en oförglömlig dag för killarna!

Vi siktar på avslutning onsdag 24:e maj men återkommer när det är spikat.

Trevlig Helg! //Ledarna

Referat: Älvsjö AIK IBF (A) - Huddinge IBS (B)
Serieavslutning Huddinge Tumba IK Frej
2023-03-26 11:21

Flyttad match på Huddinges träningstid fredagkväll i Glömstahallen. Ganska förvirrat och gnälligt första 30 min och då hade förstås Huddinge hunnit ta en ganska rejäl ledning. Vi bjuder på många 3-2 lägen och med så duktigt motstånd straffades vi hårt. Sista 10 spelar vi som vi kan och då är det helt jämnt. Slutar 5-10

Lördag morgon i Kämpetorp och vi pratar om att inte vänta till sista 10 utan köra direkt och peppa varandra. Mkt bättre spel än fredagkvällen och bra känsla trots 1-4 förlust. Vi ger bort mkt färre 3-2 och 2-1 lägen och följdaktligen släpper vi in mycket färre mål. Detta är avgörande i försvarsspelet mot svårt motstånd.

Till protokollet ska också läggas att motståndarnas målvakt hade stängt för säsongen och att domaren stal ett mål för oss....Alltid störigt men inte så mkt att göra åt!

Vid lunch väntade Frej och vi lånade ett stabilt backpar från F11. Vi öppnar bra med mycket press och mkt pass vilket renderar i 3 mål, blir lite bekväma och de kan reducera till 3-1. Då flyttar vi fram positionerna igen och kan gå till paus med trygg 6-1 ledning. I slutändan blir det ganska stor vinst då Arijan hade stängt för säsongen och det var riktigt kul att se alla spela som ett lag, passa runt och involvera alla i spelet. Också skönt att avsluta seriespelet med vinst!

Påminner om föräldramöte på onsdag och älvsjöcupen lördag 6:e maj!

Väl kämpat och tack alla för en bra insats i serien 22/23!

/Ledarna

Referat: Älvsjö AIK IBF (A) - Älta IF (B)
Helgens matcher
2023-03-20 16:05

Tuff start på lördagen där motståndarna var väldigt vassa framåt. 1-6 efter första och en del gnäll och hängande huvuden i båset. Fel fokus, diskussioner om byten, domare etc. Strax innan halvtid och under pausvila gjorde vi några förändringar och försökte få killarna att fokusera framåt och sluta gnälla. Som tur var tog det skruv och andra spelade vi 3-3. Så vi försöker ta med andra hem.

På eftermiddagen väntade Töjnan borta. Matchen blev jämn och schysst, Töjnan tog ledningen och vi kvitterade och gick in i paus med 3-3. I andra tog Töjnan ledning med två bollar varefter vi flyttade upp och pressade och lyckades nästan komma ikapp. Förlust 7-6.

Bra spel, många bra chanser och bra defensiv!

Svara gärna snabbt på kallelserna då vi spelar tre matcher i helgen!