SM-finalen publikvärd
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan
F10

Två matcher men vi gör bara jobbet i en!
2024-02-04 11:35

Vi jobbar hårt på att vi ska vara i ready position och spelbara. Vi har en tydlig taktik som tvingar spelare i vårt lag att agera direkt för att den ska fungera annars kommer bollen bara slås till motståndare. Tanken är att vi ska få in energi i löpningar och spel. När det fungerar så blir det väldigt energifyllt och varierat. Vi är trygga i uppspel och kan ställa upp både i snabba vändningar men stå och spela i backlinje och vänta in läge.

 

Vi åkte på lördagen till Skogås där vi gör en väldigt stabil insats. Siffrorna 4-3 borde enligt oss mer vara 7-3 då vi skapar massor i varierade anfall med både direktskott i slott och backskott.

När det gäller vårt anfallsspel så gör många mycket bra insatser där vi maxlöper i full kareta i ytor vi pratat om.  I tredje perioden så fixar samtliga anfallspar att hitta rätt. En rolig match med bra energi.

 

På söndag kl 9 bär det av till Ormingehallen. Det är tidigt och det har varit mello men vi känns allerta och påkopplade från omklädningsrum genom en mycket bra värmning. Den energin gav oss snabbt en ledning 2-0 men sen tar det stopp.

 

Vi spelar ett spel som bygger på att vi gör det vi har sagt och vi är beroende av varandra.  Vi har pratat om att ligga på rätt sida och hålla dom utanför oss, att när vi vänder förlänga på samma sida. Var i readyposition och spela bollen med kvalitet och adress... 

Några i laget gör mycket bra insatser idag och visar tålamod genom att använda sin frustration till att agera på plan och inte gnälla på medspelare som inte för jobbet...

men för många är idag inte påkopplade och gör inte jobbet och löser inte sina situationer. Vi lyckas sällan ta emot en boll med kontroll eller slå en pass vi tillåter dom stå och ösa in skott mot vårt mål och hade inte vår målvakt Greta spelat på så bra nivå så hade de kunnat rinna iväg. 

I slutändan är bandy som det är... 2 minuter kvar får vi ett powerplay. Vi tar timeout har en ide där vi vill hitta inspel från vänster ficka på vår center i slottet. Vi hittar in en gång sen slår vi in en lös i mitten och de kontrar in 4-2  matchen är över.... 

 

Vi ska inte frånta Nackas prestation men lyckas man inte klara de grundläggande momenten och jobba på och klara det  som vi paratat om  kommer alla lag se bra ut som vi möter.

 

Vi tar med oss detta som bränsle för att göra en riktigt bra träningsvecka...

 

det är vid förluster man lär sig något så vi tackar Nacka för lektionen...

 

böj på benen, två händer , möte bollen , ligg på rätt sida, maxlöpa i full kareta i tid då VI vet vart bollen kommer hamna... 

Ny dag nya chanser...

 

 

 

HEM och TRÄNA

VI FIRAR VINST Å JAZMINE 14 ÅR


Nyhetsarkiv
STOLPE UT I STORVRETA 2024-01-04 08:24
F10 säsongen 2023-20242023-10-10 01:00
SERIEPREMIÄR AVKLARAD 2023-09-30 18:42
ÄNTLIGEN PREMIÄR 2023-09-29 17:49
Vill du se vad vi gör?2023-03-12 22:21
 
Våra sponsorer
Stöd oss