Börja spela
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan
F10

F10 är ett hårt tränande ödmjukt och glatt gäng!

LÄNK TILL VÅRT INSTAGRAM 

 

ViNST I TULLINGECUPEN I SÄSONGSUPPTAKTEN

Vi är 22 spelare som kör glada fokuserade träningar i högt tempo. 

Gillar du träningar med full fart och vill bli en grym innebandyspelare kontakta oss så fixar vi provträning.

Vi startade årets säsong med att anmäla hela truppen och snurra på alla och vi gick rent å vann finalen i tullingecupen på straffar i sudden. Glatt å peppigt från minut 1 till sista match!

 

Vi är ett glatt gäng som har kul tillsammans på våra mycket fartfyllda träningar som innehåller motorik ,teknik snabbhet och taktik. 

FULL FART 100% ALL IN ALLTID!!

Vi har två lag anmälda och har i år två träningar på helplan och en träning på halvstor plan  i veckan.

Vårt fokus är att alla ska utvecklas tekniskt och socialt genom fartfyllda träningar med mycket bollkontakt. Vi spelar olika spelsystem för att spelarna ska bli väl förberedda för framtida innebandyutmaningar.

 

Äre du sugen på att ge allt för att bli en bra innebandyspelare och träna hårt i ett glatt och ödmjukt lag så hör av er så ordnar vi så ni kan provträna. 

 

 Här kommer en länk för att följa vårt lag Älvsjö AIK IBF F10 i Innebandyappen. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Innebandyappen och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag!!

https://innebandy.app.link/F2qEScCoXCb

 

Följ oss på instagram

@alvsjo_f10_innebandy

 

 

 

 

Hör av er till oss om ni vill pröva! 

 

Ingvar Eriksson lagledare

+46730790568
ingvar.eriksson21@telia.com

 

 Nicklas Holgersson  huvudtränare

+46733267236
nicklas.holgersson1@gmail.com

En seger ett kryss mot seriesegrarna
2024-03-11 19:56

Mål mot Haninge Ik

vi firar segern mot Haninge IK

 

Vi vet att vi har slarvat bort så sanslöst mycket poäng i denna serie. . och vi vet vad vi gjort dåligt  och vi har efter matcher kunnat skratta åt hur dåligt vi presterat mot den prestation  vi visar på träning.

Men oavsett det så  kan för många förluster krypa under skinnet på spelare så därför är det extra skönt att vi är obsegreda mot seriesegrarna som vi också slår idag med 1-2 i en oftast stabil laginsats utan boll och med flera vändningar å uppspel som blir som vi vill. Så vi visar för oss själva att vi med prestation på den nivå vi förväntar oss sl0ss i toppen av serien och kan utmana alla lag vi mött om segern... 

 

som vanligt massor med bra saker blandat med bottenlöst röriga och stressiga prestationer ... vi är inte uppe på vår nivå vi har och visar på träning ...men det är många spelare som är nära att ta ett story kliv i sin utveckling ... så snart kommer det lossna rejält på matcher också... 

 

 

 

TRÄNING ÄR TRÄNING MEN MATCH ÄR MATCH
2024-02-18 11:55

På träning ser vi bollen gå som på ett snöre. Modiga kreativa spelare som slår på yta och springer själva på ny. Två händer och spelbara . 

På match ser vi bara glimtar av det. Vi kan se försiktiga lite blyga och tvekande ut.. 

men när vi får till det går det fort och det känns lekfullt och lätt oavsett motstånd.. 

 

Vi har höga mål och ambitioner .. vi vill vara komplette spelare ich ett komplett lag när vi går in i svart nivå. Att spela bollen genom laget med mycket spel på ett och på yta ställer ju högre krav på att alla i laget ska vara på tårna och att skjuta backhand kanske inte ger högsta procenten....IDAG... men spolar vi fram tiden är vår förhoppning att det ska synas på resultattavlan och att variationen och spelet uppskattas... idag får vi många gånger nöja oss med feedback att vi spelar fin bandy... träffa bollen träffa mål är det som syns på tavlan

 

Att få vara del av ett sånt ambitiöst målmedvetet å träningsvilligt lag är en välsignelse...

F10 100% FOKUS..100% AV TIDEN

TRÄNING ÄR ALLT

 

länk till klipp

länk till klipp

Två matcher men vi gör bara jobbet i en!
2024-02-04 11:35

Vi jobbar hårt på att vi ska vara i ready position och spelbara. Vi har en tydlig taktik som tvingar spelare i vårt lag att agera direkt för att den ska fungera annars kommer bollen bara slås till motståndare. Tanken är att vi ska få in energi i löpningar och spel. När det fungerar så blir det väldigt energifyllt och varierat. Vi är trygga i uppspel och kan ställa upp både i snabba vändningar men stå och spela i backlinje och vänta in läge.

 

Vi åkte på lördagen till Skogås där vi gör en väldigt stabil insats. Siffrorna 4-3 borde enligt oss mer vara 7-3 då vi skapar massor i varierade anfall med både direktskott i slott och backskott.

När det gäller vårt anfallsspel så gör många mycket bra insatser där vi maxlöper i full kareta i ytor vi pratat om.  I tredje perioden så fixar samtliga anfallspar att hitta rätt. En rolig match med bra energi.

 

På söndag kl 9 bär det av till Ormingehallen. Det är tidigt och det har varit mello men vi känns allerta och påkopplade från omklädningsrum genom en mycket bra värmning. Den energin gav oss snabbt en ledning 2-0 men sen tar det stopp.

 

Vi spelar ett spel som bygger på att vi gör det vi har sagt och vi är beroende av varandra.  Vi har pratat om att ligga på rätt sida och hålla dom utanför oss, att när vi vänder förlänga på samma sida. Var i readyposition och spela bollen med kvalitet och adress... 

Några i laget gör mycket bra insatser idag och visar tålamod genom att använda sin frustration till att agera på plan och inte gnälla på medspelare som inte för jobbet...

men för många är idag inte påkopplade och gör inte jobbet och löser inte sina situationer. Vi lyckas sällan ta emot en boll med kontroll eller slå en pass vi tillåter dom stå och ösa in skott mot vårt mål och hade inte vår målvakt Greta spelat på så bra nivå så hade de kunnat rinna iväg. 

I slutändan är bandy som det är... 2 minuter kvar får vi ett powerplay. Vi tar timeout har en ide där vi vill hitta inspel från vänster ficka på vår center i slottet. Vi hittar in en gång sen slår vi in en lös i mitten och de kontrar in 4-2  matchen är över.... 

 

Vi ska inte frånta Nackas prestation men lyckas man inte klara de grundläggande momenten och jobba på och klara det  som vi paratat om  kommer alla lag se bra ut som vi möter.

 

Vi tar med oss detta som bränsle för att göra en riktigt bra träningsvecka...

 

det är vid förluster man lär sig något så vi tackar Nacka för lektionen...

 

böj på benen, två händer , möte bollen , ligg på rätt sida, maxlöpa i full kareta i tid då VI vet vart bollen kommer hamna... 

Ny dag nya chanser...

 

 

 

HEM och TRÄNA

VI FIRAR VINST Å JAZMINE 14 ÅR

FULL FART I HELGEN MED SARGVAKTANDE OCH MATCHER
2024-01-28 16:48

På lördagen begav sig glada F10 till Västertorpshallen för att sargvakta DAM A. F10 har högt i tak, skön jargong och glatt och ödmjukt vilket gör att det oavsett aktivitet alltid är givande och roligt att vara med. 

Emilia var den som gick hem med valfritt godis från kiosken då hon ensam tippade rätt resultat på matchen och tog hem den interna tipstävlingen (4-2 till Älvsjö mot Umeå)

 

Söndagen bjöd på två matcher. En hemma i Västertorpshallen mot Högdalen och en borta i Rönnige mot Salem. 

Vi har sen några veckor haft allt vårt fokus på att alla på plan ska vilja ha boll och vara spelbara och beredda. Detta genom att vi har två händer på klubban är i readyposition och möter och vill ha boll och är förberedda på vad vi ska göra när vi väl får bollen. Vi har också fokuserat på att vara först in i dueller och vara starka vid sarger.

 

Vi har en spelide där vi spelar på yta och involverar hela laget i anfall och försvar. Det ställer krav på att alla försöker förstå och jobba för det vi vill göra och de som förstår snabbare ska ha tålamod att fortsätta slå passningar som rinner iväg till motståndare när inte alla är påkopplade eller orkar göra jobbet. 

F10 är så prestationsinriktade att det eftersnacket är fokuserat på våra uppspel, försvar, breda ben, aggresivitet etc... inte resultat.. 

 

Kommunikationen är rak och tydlig åt alla håll och alla vet att man alltid gör bra och dåliga saker och att det alltid kommer nya chanser... bit i hop och kör... på den igen.... 

 

Vi hade denna helg stunder med mycket bra anfall enligt får "gameplan" och boll som gick på ett snöre i flera anfall. 

Trots tjat och påminnelse behöver vi bli bättre med att ha två händer och spelberedda dvs klubban i marken uppvända mot bollförare etc....

 

Men även mot ett ganska aggressivt Salem så vågade vi vara först in i dueller många gånger..

 

Vi skjuter många låga och tidiga skott men med bättre precision i avslut så vinner vi båda matcherna lätt. Nu räckte det till 5-0 mot Högdalen men fick nöja oss med 2-2 mot Salem.

 

Vi åker hem och nöter vidare och ser fram mot en bra träningsvecka där vi ska ta ytterligare steg....

 

GRYMT häng med skönt gäng....

 

KLIPP MED SEGERFIRANDE

 

 

 

TVÅ HÄNDER PÅ KLUBBAN OCH FÖRST IN ...vi jobbar på...
2024-01-20 14:17

Vi har tränat bra i flera veckor med fokus på  att vara spelbar, beredd och passar på bladet och att vid forwardpress kunna byta sida i backlinjen med spelbar center. Det har gjort oss lite stillastående och statiska i vårt spel. Mycket att tänka på.

 

Vi har senaste träningarna jobbat med aggressivitet, spelbarhet och noggrannhet i det vi gör. Vi vill vara först in i dueller ha två händer på klubban i alla situationer på plan. Vi vill spela tydligare så att alla vet vad som händer så all energi och tanke kan läggas på att agera (löpa, vara först, vara stark).

För att bli mer dynamiska och rörliga så har vi börjat byta runt i positioner på matcherna. Så att man vågar löpa på alla delar av plan.

 

Det är vår första match med detta fokus och det är kul att se att vi har fått med oss att snabbt kunna byta sida vi press som öppnar upp bra ytor för oss och vi tittar upp och är medvetna vart vi spelar bollen. Vi får med oss laget bra med upp i anfall och vår man-man-press fungerar bra och skapar problem för motståndare.

 

Det är kul att träna ett så seriöst lag där alla spelare kan ha en långsiktig målsättning och utveckling som prio i huvudet och inte låta kortsiktiga resultat på matcher påverka det fokuset och den  utvecklingen.  GRYYYYMMA!!! 

 

Skönt för publiken med vinst som inte riktigt har samma processfokus och långsiktighet som spelarena i sin närmaste tanke... =) även om de alltid peppar och är positiva!!!

 

Men alltid bra stöd och pepp från publiken och nu med två riktigt snygga flaggor på läktaren...

 

Nu väntar 3 träningar och vi vet vad vi behöver öva på....

 

F10 ALL ALLTID 

KOLLA LITE KLIPP FRÅN INGARÖ

 

 

 
Våra sponsorer
Stöd oss