SM-finalerna
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvsjö AIK Innebandy
Gemenskap - glädje - samverkan
F09

Välkommen till Älvsjö AIK F09!

Vi är ett gäng som ses och tränar på tisdagar 19:00-20:00 i Herrängens skola, onsdagar kl 18.30-20.00 i Liljeholmshallen och fredagar kl 16.30-18.00 i Kämpetorp. Vi är registrerade som Flickor -09, men det är en blandning av tjejer födda mellan -08 och -10. Vill du börja spela med oss hör av dig till någon av oss ledare.

 

Följ oss i Innebandyappen och på Instagram @alvsjoaikibf09.

 

Tack till våra lagsponsorer Lykke Kaffegårdar, TeamTech Sverige AB, Metrolit och Perfecta Storkök för att ni hjälper oss!

 

 

 

 

Halvtid i säsongen
2020-12-22 23:28

Nu är det halvtid i en säsong som varit och med största sannolikhet också kommer att fortsätta vara annorlunda. Vi har kört på med träningarna men vi hann bara med ett fåtal matcher innan seriespelet stoppades. Nu har beslut tagits att stänga alla kommunala hallar fram till 24/1 och det kommer med stor sannolikhet även att gälla Långbrohallen. Hur det ser ut efter detta datum är oklart men vi återkommer med information så snart vi vet mer.

 

Från ledarhåll måste vi säga att det är ett härligt gäng tjejer vi har att göra med. Det är bra stämning och attityd på träningarna med fokus på att uppmunta och mellan övningarna är det mycket snack och skratt. Det finns också ett ökande intresse bland tjejerna för hur de själva kan bli bättre som innebandyspelare med mycket frågor vilket ger en bra interaktion. Trots att det kan påverka motiviationen att det inte blir några matcher (eller cuper) så kan vi konstatera att uppslutningen på träningarna är fortsatt mycket hög vilket är mycket kul och motiverande. Att åka till hallen och träna med era barn är en av veckans höjdpunkter!

 

Nu vill vi ledare önska alla tjejer och föräldrar en God Jul och ett förhoppningsvis Godare Nytt År!

Säsong 20/21 närmar sig
2020-07-29 23:24
DJ rapporterar att deltagarna gav Summercamp högsta betyg! Foto: DJ

Hoppas sommaren varit bra så här långt, trots rådande situation och växlande väder! De som deltog i årets Summercamp verkar ha varit nöjda, och några av våra spelare fastnade till och med på DJs foto som rapporterade om högsta betyg från deltagarna :) 

 

Vi närmar oss starten av säsong 20/21 och ser fram emot att få trixa lite med bollen igen. Just nu jobbas det för fullt på kansliet med att pussla ihop alla halltider till klubbens alla lag, och det bollas synpunkter fram och tillbaka för att det ska bli så bra som möjligt för alla. Inom kort bör vi kunna meddela hur det blir för oss och när träningarna sätter igång. 

 

Några nya direktiv vad som gäller för Covid-19 har inte kommit, så tills vidare gäller samma som i våras, vi bestämmer själva som lag hur vi vill göra med träning i hall. Vi kommer meddela vad vi kommer fram till närmare träningsstart. Vi vet heller inte vad som gäller för seriespelet ännu, och förväntar oss info uppifrån inom den kommande månaden.

 

Uppstartslägret i Uppsala blev som bekant tyvärr inställt. Istället kör klubben en mindre variant på hemmaplan. Helgen 15/16 augusti har de olika lagen tider i bland annat Kämpetorp och respektive lag bestämmer själva hur tiden ska användas. Vi återkommer inom kort med mer information om detta, men markera gärna helgen som bokad i kalendern om ni kan. Sover gör man hemma.

 

Ha en fortsatt bra sommar, så återkommer vi inom kort med fler detaljer. Vi ses! 

Rapport från Storvretacupen
2020-01-19 23:23

I år deltog F09 för första gången i Storvretacupen. Med 17 laddade och förväntansfulla tjejer och fem ledare lämnade vi Långbrohallen på lördagsmorgonen för att starta starkt med en seger redan i första matchen direkt efter ankomst! 

 

I väntan på den sena kvällsmatchen kl 21 i superfina IFU Arena passade vi på att checka in på Almtunaskolan (där vi fick klubbens F08 som grannar) och gjorde oss hemmastadda. Med gott om tid till förfogande startades "Poängjakten" med mer eller mindre svåra uppdrag för fyra lag i laget att utföra under helgen. Övertaggade ungar satsade dock allt på att hinna klart med alla uppdrag innan middag, och gick därmed miste om många värdefulla poäng. Uppmaningen att noga läsa igenom alla uppdrag hörsammades inte riktigt… 

 

Efter middagen i intilliggande Celsiusskolan tog vi oss till IFU för att känna in den stora arenan och kolla lite innebandy innan vår egen match. Trots fint stöd från läktaren av F08 som i den sena timmen kom och stöttade räckte vi inte ända fram mot ett duktigt Hallsta med hårda och säkra skott. Efter lite chitchat och madrassknarr i mörkret sov vi snart allihopa gott(?) efter en lång och händelserik dag. 

 

Söndagen startade med ytterligare en tuff match i hala Gamlishallen, där lite cola under skosulorna såg till att vi inte for runt som Bambi. Erkänt duktiga Vaksala blev oss övermäktiga, men vi tycker oss ha knappat in lite sedan senaste mötet i Älvsjöcupen förra året! 

 

Efter lunch bar det iväg till Fyrishov för vår fjärde match. Liksom de två senaste matcherna släppte vi in motståndarna lite för mycket i första perioden, för att sedan lyfta oss i andra och därmed spela mycket jämnare och hade många fina målchanser som inte ville hitta in. Motståndarna var denna gång Nynäshamn, ett lag vi mött flera gånger i seriespelet och vet att de är duktiga och svåra att besegra. Så även denna gång, men vi kämpade verkligen tappert. En promenad i snöyran till Fyrisskolan för middag och sedan tillbaka till Fyrishov igen för att agera hejarklack åt F08. Smilla agerade helhjärtat klackledare och drog igång oss andra. Stor eloge för det engagemanget! 

 

Kvällen ägnades åt blandade aktiviteter som kull, kurragömma, kortspel och vila. Vi passade även på att gå igenom saker som spelarna själva noterat de gjort bra eller kan göras bättre, och även lite taktiksnack inför sista dagen. Och just detta är något som är så bra med cuper och läger - möjligheten att i lugn och ro sitta och snacka teori. Det är guld värt! Det är svårt att hinna med i veckorna med begränsad tid tillsammans, och det märks att det fortfarande finns många frågor att reda ut för att nå ett ännu bättre och därmed roligare spel. 

 

Måndagen startade med halvtidig match, och vi behövde packa och checka ut innan frukost. Tjejerna imponerade stort och fixade biffen snyggt och prydligt. Ungefär 45 minuter efter att väckarklockan ringt hade alla sin packning i bilarna, matchställ på och utrustning med sig på väg mot frukosten! Dagens första match kort därefter inleddes med en riktigt bra kämpaglöd. Gårdagskvällens snack hade förhöjd inverkan och matchen mot Mora blev en kamp från båda håll, riktigt tät och spännande. Det blev till slut en uddamålsförlust men kunde lika gärna ha varit en uddamålsseger. Ett spel vi absolut ville ta med oss till helgens sista match efter lunch. Ännu ett Uppsalalag på andra planhalvan, ett lag vi inte visste någonting alls om. Det fanns ingen anledning att vila på hanen, och ingen mening att spara på krafter. Vi körde fullt från start och ökade. Fortsatte som på morgonen och slappnade inte av trots ledning. Vi avslutade cupen med en otroligt härlig 3-1 seger och åkte hem med en skön känsla i magen och glada miner. Och skön sång av tjejerna i minst en av bilarna nästan hela vägen hem!

 

Betyget från tjejerna på deras första flerdagarscup på annan ort, världens största innebandycup, blev med beröm godkänt låter det som. Önskemål om liknande cupresor en gång i månaden framfördes. Det kan eventuellt bli svårt att uppfylla dock.

 

Vi ledare vill också ge tjejerna samma betyg. Vi har haft så roligt. Och att få möjligheten att få lära känna varje individ så mycket bättre, på ett sätt som inte går att göra när man träffas på vanliga träningarna och matcherna, det är guld värt som ledare för ett ungdomslag. Det kommer finnas där som en bra grund för framtiden! 

 

Tack hela F09 för en otroligt rolig helg tillsammans!

Fadderträning och damlagsmatch
2019-11-15 23:22

Kommande måndag 18/11 får vi besök i Hagsätra av våra faddrar i damernas A-lag, som dessutom ska hålla i träningen. Kul! Vi ser fram emot ett kul pass.

 

Damerna har dessutom bjudit in oss till deras hemmamatch i Allsvenskan mot Åkersberga söndag 24/11 i Västertorpshallen, där planen är att vi också tillsammans med F10 spelar en kortare (ca 7 minuter) uppvisningsmatch i pausen. Spännande! Vi samlas kl 14:00 i konferensrummet ovanför läktaren för lite genomgång. Damernas matchstart är kl 14:30. Fullt matchställ inkl klubba och glasögon gäller för de som vill vara med. Svara gärna på kallelsen som gått ut så vi vet hur många vi blir. Passa på att komma och inspireras av riktigt bra innebandy!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsjö AIK IBF, 08/04 13:35 
Älvsjö AIK IBF, 20/03 21:25 
Älvsjö AIK IBF, 18/03 17:17 
Älvsjö AIK IBF, 11/03 16:20 
Älvsjö AIK IBF, 23/01 12:21 
Älvsjö AIK IBF, 20/12 13:58 
 
Våra sponsorer
Stöd oss